Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei 

Una vintena de nens i nenes d’entre els 6 i 12 anys han participat de les activitats programades

Els passats mesos de juliol i agost –del 29.06 al 24.07 i del 3 al 28 d’agost-, coincidint amb les vacances escolars un grup de 20 nens i nenes entre els 6 i els 12 anys han gaudit de les activitats preparades per l’equip educatiu del Centre obert d’Estiu  que s’ha portat a terme a l’Escola Pont de la Cadena.

Donant compliment amb les mesures establertes per la Direcció General de Joventut per les activitats de lleure d’estiu, en el marc de la COVID-19, els nens i nens han estat distribuïts en dues unitats de convivència acompanyades cada una d’elles per una educadora i s’han complert també les mesures d’higiene i distancia social.

L’activitat ha permès als participants gaudir d’activitats diverses a partir d’un centre d’interès, fil argumental entorn el qual s’organitzen les diferents activitats (els dilluns dinamització del centre d’interès mitjançant jocs i gimcanes, els dimarts i dijous jocs al pati, els dimecres manualitats i divendres jocs d’aigua.  Així mateix de  dilluns a divendres es realitza una hora de tasques de reforç educatiu.

La temàtica dels Casals o Centre d’interès a girat entorn la Cora, una nena de 12 anys que fa 4 mesos que està perduda pel bosc. Un dia va decidir perseguir una papallona preciosa que va veure al bosc però quan feia una estona que corria es va perdre. La Cora és una nena molt intel·ligent, ja que ha après a construir-ne una cabana, ha aconseguit fer foc i poder cuinar petits animals que troba pel bosc i menjar fruites. Al bosc l’única companyia que té és ella mateixa i els animals que l’envolten. No obstant, la Cora desitja amb totes les seves forces trobar casa seva on l’esperen la seva família i amics molt preocupats.  Amb l’ajuda als nens/es de Casal podrà tornar a casa. El pare de la Cora és astrònom i d’ençà que la Cora era molt petita que el pare li ensenyà quines constel·lacions existeixen. Per poder trobar el camí a casa observarà les diferents constel·lacions que hi ha al cel. Els nens/es del centre obert acompanyaran a la Cora en aquesta aventura i podran observar les diferents constel·lacions i en cadascuna d’elles realitzaran tallers, jocs, dinàmiques relacionades  amb un valor com el respecte, la solidaritat, la convivència, l’empatia, l’autoestima.