La fotògrafa i artista Espe Pons (Molins de Rei, 1973), va inaugurar el passat 18 de juliol l’exposició “Sota la llum del mar”. La mostra es pot veure fins al 22 de novembre en el Museu Palau Solterra de la Fundació Vila Casas situat a la població empordanesa de Torroella de Montgrí.

L’exposició és un assaig fotogràfic que pretén dignificar totes les víctimes del franquisme de l’Espanya de la Guerra Civil i la postguerra. El projecte es basa en la història del germà petit de l’avi de l’artista, Tomàs Pons Albesa, que va ser afusellat al Camp de la Bota de Barcelona l’any 1941 amb 31 anys. En un dels textos de la mostra, escrits per Cynthia Young, Conservadora del Robert Capa Archive a l’International Centre of Photography  de  Nova York, i per Vicenç Altaió, poeta, assagista, escriptor i crític d’art, es pot llegir: “En el punt de vista fotogràfic d’Espe Pons, els espais habitats pel silenci parlen del testimoni que roman del no-visible, d’allò callat”.

Tot i que no hi va haver inauguració oficial a causa de la pandèmia, un bon nombre de persones es van acostar fins al Museu Palau Solterra per compartir amb Espe Pons l’estrena de la mostra.

Josep Ferrer

Fotografies cedides per Anna Maria Juvillà:

Article relacionat:

La fotògrafa molinenca Espe Pons exposarà a Torroella de Montgrí