La quarta setmana de represa del curs escolar, després de les vacances de Nadal, s'ha tancat amb un total de 4 grups confinats en el conjunt de centres educatius de la vila, dos menys que fa una setmana i el mateix nombre que es registrava fa quinze dies.

Un total de 100 persones de la comunitat educativa estan en quarantena -fa una setmana n’hi havia 173- i en els darrers 10 dies s’han registrat 12 positius, tres menys que una setmana enrere. Les dades facilitades pel departament d’Ensenyament corresponen al dissabte 6 de febrer.

Una de les aules tancades és de l’escola Sant Miquel amb 24 alumnes i un docent obligats a fer quarantena i amb 2 positius d’alumnes. L’institut Lluís de Requesens té una altra aula tancada amb 23 alumnes confinats i amb 4 positius d’alumnes i 1 d’un docent; l’escola Virolai també té una classe confinada amb 30 alumnes en quarantena i el positiu d’un alumne; i l’escola Josep Maria Madorell té una classe tancada amb 19 alumnes, 1 docent i 2 personals externs confinats i el positiu d’un alumne.

També s’han detectat el positiu d’un docent de l’escola La Sínia i dos a l’institut Bernat el Ferrer, un alumne i un docent.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 32 casos en cada equipament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Virolai i el Sant Miquel, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 9 i 10 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària qui acumula més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa és el Josep Maria Madorell amb 19 positius, seguit de La Sínia amb 12, Castell Ciuró amb 11, Pont de la Cadena amb 8, El Palau amb 5 i l’Estel amb 4. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Rodó i el Patufet han tingut un positiu cadascun mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 6 positius.

Dades del conjunt de Catalunya

Dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 7 tancats, el mateix nombre que fa una setmana, xifra que representa el 0,14% del total. Hi ha 1.905 grups confinats que afecten 45.998 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 4.120 positius dels quals 3.637 són alumnes, 443 docents i 40 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 49.755 dels quals 43.972 són alumnes, 5.318 docents i 465 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/