El nombre d’aules tancades a Molins de Rei arran de la pandèmia segueix disminuint amb relació a les dues darreres setmanes. Segons les dades facilitades pel departament d’Ensenyament amb data del 6 de març hi ha dues classes confinades, el mateix nombre que hi havia tres setmanes enrere. Fa set dies hi havia 5 aules tancades i fa 14 dies, 7. A banda de les classes confinades hi ha 53 persones de la comunitat educativa en quarantena -fa una setmana n’eren 152 i fa dues setmanes 188- i en els darrers 10 dies s’han registrat 2 positius enfront dels 16 positius de fa una setmana.

Una de les classes tancades està a l’institut Bernat el Ferrer, el que obliga a fer quarantena a 25 alumnes, i en els darrers 10 dies s’ha registrat el positiu d’un alumne. L’altra aula confinada és a l’escola La Sínia amb 18 alumnes, 2 docents, un personal extern tancats a casa i el positiu d’un alumne.

Tres centres educatius de la vila tenen membres de la comunitat educativa confinats. En concret l’escola Castell Ciuró té 4 alumnes i un professor; l’escola l’Alzina, un alumne; i l’escola Josep Maria Madorell, un professor.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Bernat el Ferrer i el Lluís de Requesens, amb 35 i 34 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 19 i 12 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són el Josep Maria Madorell i el Castell Ciuró amb 19 positius registrats a cada centre. Segueixen, La Sínia amb 13, Pont de la Cadena amb 9, El Palau amb 5 i l’Estel amb 4. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Rodó i el Patufet han tingut un positiu cadascun mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 6 positius.

Dades del conjunt de Catalunya

Dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 1 tancat, xifra que representa el 0,2% del total. Fa una setmana hi havia 3 centres tancats. Hi ha 974 grups confinats que afecten 23.850 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 2.026 positius dels quals 1.837 són alumnes, 167 docents i 22 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 57.475 dels quals 50.716 són alumnes, 6.181 docents i 578 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/