El passat dia 6 d’octubre, el Centre Excursionista Molins de Rei (CEM) va presentar oficialment el cartell de la 2a Cursa dels Nàpies CEM. L’acte es va fer a la nova seu del carrer Roger de Llúria, 3 de Molins de Rei.

Per raons sanitàries derivades de la COVID-19, no vam poder convidar tothom que ens hagués agradat que hi fos. A l’acte però, hi van assistir, en representació de l’Ajuntament de Molins de Rei l’alcalde, Xavi Paz i el regidor d’Esports, Ramón Sánchez. En nom del CEM, el seu president, Llorenç de Diego i membres de la Junta; i de l’organització de la Cursa, Enric Solà, Joan Mallen i Montserrat Almató. A l’acte, breu i alegre, a més de presentar el nou cartell del 2020, es van explicar les novetats d’aquesta 2a edició de la Cursa

Novetats

En primer lloc el nom, que passa a ser “Cursa dels Nàpies” en lloc de “dels Nassos” atenent la titularitat reclamada per la cursa de Barcelona. Es manté la imatge del cartell de la primera edició amb altres tonalitats de color (obra de Jordi Costa), amb la voluntat de seguir remarcant el paper essencial, i cada vegada més significatiu, de les dones en el món esportiu.

En segon lloc el recorregut. S’amplia en un parell de quilòmetres aproximadament respecte del 2019, encara que la casuística d’obres a la vila, no permet arribar als 10 km que desitja l’organització. La sortida i l’arribada es farà a la plaça de l’U d’Octubre per tal de garantir les distàncies i mesures de seguretat òptimes.

Un cop iniciada la Cursa, venint dels Ponts de Can Baruta, passarem pel nou tram de les Llicorelles. Aquest punt no ha estat exempt de polèmica i controvèrsia a la vila. Som molts els qui hem vist canviar el paisatge habitual de caminada, de manera sobtada i trencadora. Tot i això la raó de passar-hi té un perquè que explica l’organització: “El dia 2 de maig quan finalment Molins de Rei va poder tornar a caminar, trotar, córrer i passejar a l’aire lliure, la gent de manera espontània va conduir els seus passos, sense organització ni crida prèvia, cap allà. El tram Llicorelles era un món de samarretes de colors, de retrobaments i joia per haver superat el repte del dur confinament”. Aquest acte espontani d’esperança i d’alegria és el que vol valorar la filosofia de la Cursa.

Una altra novetat del recorregut és la baixada del Castell Ciuró que es farà pel carrer del Camí Antic de Santa Creu/Pere IV amb la voluntat que la cursa sigui també inclusiva.

Finalment, anant per darrere l’Església, els corredors passaran pel Pati del Palau dels Requesens fins a la plaça de l’U d’Octubre (punt de sortida i arribada)

Informació i inscripcions

El CEM i l’organització de la 2a Cursa dels Nàpies CEM, atenent les indicacions de l’Ajuntament i altres instàncies, vol remarcar que, si a data 31/12/2020 la pandèmia que ens està trastocant la vida persisteix i les autoritats així ens ho recomanen, la Cursa serà ajornada o suspesa.

Tot i aquest important advertiment, hem de continuar lluitant. Hem de seguir construint i pensant en projectes d’esport, de salut i de vida.

La COVID-19 ens ha pres aquest 2020 la Molins–Vilafranca, la Caminada i totes les curses que portem al cor.

Si el darrer dia de l’any podem, sortirem amb més ganes que mai a gaudir d’una de les poques curses que es faran! Amb alegria, disfressats i “frescos” com mai.

Us animem a participar-hi. Trobareu tota la informació a www.cemmolins.cat .

Les inscripcions es poden fer des del 15 de novembre. Salut i Km!

Montserrat Almató, vocal Caminades de Resistència /Punt de Trobada CEM