Nota de premsa de l’Associació de Veïnes i Veïns Centre Vila de Molins de Rei

El passat 30 de juliol de 2020 a les 18 hores, va tenir lloc la primera reunió constitutiva presencial de l’Associació de Veïnes i Veïns del Centre Vila de Molins de Rei al pati de la Federació Obrera

Un grup de persones impulsores havien estat treballant abans i durant el confinament en la redacció dels estatuts fins que per fi s’ha pogut cristal·litzar el naixement oficial d’aquesta.

L’Associació de Veïnes i Veïns Centre Vila pretén cobrir una necessitat evident de ser un canal de comunicació directe amb l’Ajuntament de Molins de Rei en les seves reivindicacions, i propostes  que els veïns del centre vila desitgen plantejar-li.

Anys anteriors van haver intents de formació però no van tenir èxit. En aquesta ocasió 9 membres impulsors així com un grup de WhatsApp amb gairebé 150 persones l’han aconseguit.

En l’actualitat l’associació continua creixent dia a dia tant en afiliacions directes com a través de les xarxes socials. Com a exemple en el seu grup de Facebook porten ja  inscrits 132 membres en pocs dies.

Com manifesta la seua actual directiva, “serem una nova eina de cooperació amb l’Ajuntament i no de confrontació”; “tenim molts temes a tractar i sempre estarem disposats a transmetre totes les inquietuds dels nostres veïns quant a seguretat i convivència, habitatges, lloguers, comerç, desnonaments, residència de la tercera edat i cura de les persones majors, tributació, salubritat, urbanisme, parcs i jardins, emissions radioelèctriques, ecologia, contaminació, fires, activitats de carrer, cultura i oci així com tots aquells temes que incideixin en la qualitat de vida de les veïnes i veïns del centre de la vila”.

L’associació s’ha cuidat molt de no caure en el partidisme polític ja que els seus estatuts recullen aquesta condició de romandre al marge de l’activitat política dels grups polítics del poble.

Els 9 impulsors  declaren que faran política veïnal fora de la política dels partits i que el seu objectiu és el servei desinteressat als veïns, “ja que desitgem un centre del poble acollidor i amable amb la gent, respectant a l’ésser humà al marge de la seva ideologia personal”.

Dins de l’associació també hi ha comerciants del centre de la vila preocupats per la situació actual de crisi i inseguretat ciutadana que l’associació també recolzarà en les seves reivindicacions i en el seu nou ressorgiment com a eix comercial en el centre de la vila.

Membres de plataformes com la que planteja la rebaixa o eliminació d’uns certs impostos municipals, així com la de l’Avinguda Barcelona-València també s’estan integrant a la nova associació per a sumar els seus plantejaments a la llista d’assumptes a tractar per la nova associació.

La seu actual de l’associació està en la Federació Obrera de Molins de Rei, encara que el seu objectiu, quan sigui possible en el futur, és ocupar una de les dependències d´El Molí.

En els pròxims dies confien tenir el seu primer contacte amb l’Ajuntament per a la seva presentació i així mateix està prevista una altra assemblea general per al pròxim mesos de setembre o octubre a fi de triar o ratificar a la seva junta directiva i els seus estatuts.

Benvinguts al Centre Vila. Gràcies a tots i molta salut!

Associació de Veïnes i Veïns Centre Vila de Molins de Rei

Accedeix a l’acta de constitució de la nova associació:

AVV Centre Vila-ACTA CONSTITUCIÓ