Article de El Llaç nº 567

El mes de març d’enguany es va iniciar la difusió per Internet de les notícies d’El Llaç amb la publicació diària d’informació d’actualitat del municipi al nostre web (www.forumllac.wordpress.com). Aquest servei es va afegir al que es feia fins llavors, que consistia només a publicar l’editorial i la portada del número acabat de sortir en paper; quatre setmanes després de l’aparició de la revista als quioscs, s’hi publicava la revista en format pdf.

Durant els mesos d’estiu, l’audiència del web d’El Llaç s’ha consolidat i ha augmentat significativament, si la comparem amb les audiències obtingudes durant la primera meitat de l’any. El passat mes de març, el web rebia una mitjana de 26 visitants diaris; durant el mes d’abril, 37; al mes de maig va créixer fins als 229 visitants diaris (cal tenir en compte l’allau de notícies diàries que generava la pandèmia) i durant el mes de juny, 176 visitants diaris.

Gràcies a la bona feina que des de la Redacció de la revista es porta a terme amb la publicació diària de noves notícies referents a l’actualitat de la vila en tots els àmbits, aquesta audiència ha tingut un notable increment durant els darrers quatre mesos: al mes de juliol, el web va rebre una mitjana de 150 visitants diaris; durant el mes d’agost, 200; durant el més de setembre, 171 i al mes d’octubre ha arribat fins als 232 visitants diaris.

Des del Consell de Redacció de la revista ens sentim molt satisfets amb aquests resultats i esperem que segueixin augmentant durant els següents mesos a mesura que els nostres subscriptors i tots els molinencs vagin coneixent aquest nou servei que ofereix El Llaç i el vagin incorporant a la seva agenda diària per copsar l’actualitat política, social i cultural de la vila.

En general, les notícies que han despertat més l’interès dels vilatans han estat les elaborades per l’equip de redacció de la revista. Cal que sapigueu que al web, a més d’aquestes notícies d’elaboració pròpia, hi podreu trobar notes de premsa i comunicats provinents de l’Ajuntament de la vila,  de partits polítics i de diverses associacions i entitats locals i comarcals, així com també opinions de particulars. Un ampli ventall de notícies que us permetran seguir puntualment les novetats de la vila en els aspectes polítics, sanitaris, urbanístics, culturals, associatius, d’ordre públic, etc.

Volem destacar que les notícies que han tingut més ressò durant els mesos d’estiu han estat les referents a les ocupacions d’immobles, sobretot els conflictes violents que s’han produït al carrer Major, i les que fan referència a la incidència de la pandèmia a la nostra vila, a més dels problemes urbanístics i d’ordre públic.

A continuació us oferim un recull de les notícies que han obtingut més seguiment per part dels molinencs durant els darrers quatre mesos.

Notícies referents a l’ocupació d’immobles

17 de juliol. Una nova baralla amb els ocupes del carrer Major acaba amb una persona ingressada en un centre sanitari (1.831 visites)

27 de juliol. Noves trifulgues entre els ocupes del carrer Major (496 visites)

23 d’agost. Detenen dues persones per amenaces en un nou conflicte en els habitatges ocupats del carrer Major (1.699 visites)

23 d’agost. Una persona ferida per arma blanca per la disputa per un patinet presumptament robat (402 visites)

23 d’agost. Comunicació de la Junta Provisional de l’Associació de Veïns del Barri Centre (284 visites)

24 d’agost. S’ha tapiat l’accés de l’immoble del número 35 del carrer Major (526 visites)

15 de setembre. L’Ajuntament tapia un habitatge del carrer Rafel Casanova després d’un intent frustrat d’ocupació (577 visites)

Notícies sobre la COVID-19

11 de setembre. El risc de rebrot i el nivell de transmissió de la COVID-19 a Molins de Rei són dels més alts de la província de Barcelona (631 visites)

23 de setembre. A Molins de Rei s’ha hagut de confinar un grup de l’Institut Lluís de Requesens per un cas positiu (589 visites)

13 d’octubre. Molins de Rei registra un risc de rebrot de 779,83 i el nivell de transmissió de la COVID-19 és de 3,65 (1.200 visites)

Notícies sobre problemes urbanístics

10 de juliol. Projectes i consens a la Rierada (241 visites)

18 de juliol. Rèplica als veïns que s’oposen als projectes d’urbanització a la Rierada (224 visites)

20 de juliol. La reforma incompleta de les avingudes València-Barcelona (362 visites)

21 de juliol. S’acaba la fase 1 de les obres de la urbanització Les Guardioles (240 visites)

16 de setembre. Pas de vianants conflictiu i perillós (695 visites)

6 d’octubre. Veïns del Pintor Fortuny presenten una instància a l’Ajuntament per reduir l’excés de circulació i de vehicles aparcats al carrer (315 visites)

15 d’octubre. Escocells malmesos (325 visites)

16 d’octubre. Pedra desapareguda (957 visites)

Notícies d’ordre públic

14 de juliol. Pintades a la vila (318 visites)

7 d’agost. Desarticulada una organització criminal que realitzava robatoris en domicilis del Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Oriental (227 visites)

25 de setembre. Cremen dos trasters del terrat de l’Edifici Llobregat (195 visites)

Altres notícies

26 de juliol. El CEM s’implica en la Caminada de la Llum (238 visites)

5 d’agost. Es crea l’Associació de Veïnes i Veïns Centre Vila de Molins de Rei (505 visites)

9 de setembre. Una butlleta d’Euromillones validada a Molins de Rei obté un premi de més de 30.000 euros (401 visites)

14 d’octubre. Cupons de l’ONCE venuts a la vila, premiats amb 300 euros (203 visites)

20 d’octubre. Dimiteix el president de la Unió de Botiguers (604 visites)

Romà Català_El Llaç nº 567