Comunicat de premsa d’Esquerra Republicana Molins de Rei

Molins de Rei, 31 de maig de 2021

La Secció Local d’Esquerra Republicana de Molins de Rei volem mostrar la nostra satisfacció per la mesura adoptada pel Govern municipal de la nostra vila de no cobrar les taxes per a les terrasses de bars i restaurants corresponent a aquest 2021, una mesura que es va anunciar en el Ple del passat dijous, 27 de maig, durant el qual  el nostre grup municipal ja va expressar la seva satisfacció pel fet que, com a mínim, s’impulsi ara una proposta que ja vam presentar nosaltres des de l’oposició just fa un any, moment en què el Govern municipal s’hi va oposar en bloc.

Fa una mica més d’un any, en el Ple del 15 de maig de 2020, el Grup Municipal d’ERC, a proposta de l’Executiva de la Secció Local, va presentar una moció amb un total de 10 mesures de suport destinades al sector comercial, al de la restauració i al de la petita i mitjana empresa. Concretament, el punt vuit de la moció proposava condonar les taxes de bars i restaurants per a tot el 2020.

Les mesures tenien una finalitat molt clara: que les administracions en general, especialment la local, es posessin al costat de la ciutadania per donar-los suport en les seves necessitats socials i econòmiques, en uns temps durs i molt complicats originats per la pandèmia de la COVID.

La moció es va presentar després que l’equip de govern va assegurar que es treballaria conjuntament per sortir de la crisi i davant la urgència i necessitat imminent de posar en pràctica les mesures, especialment les relacionades amb el sector de la restauració i del comerç de la nostra vila.

Dels 10 punts que vam presentar en aquella moció en el Ple municipal del 15 de maig de 2020, se’n van aprovar 6. Després d’acusar-nos d’oportunistes durant el Ple, els dos partits del Govern municipal, PSC i Junts x Molins, van votar en contra del punt vuitè, que demanava precisament “Condonar les taxes de les terrasses de bars i restaurants per a tot el 2020”.

A més, vam tornar-hi a insistir durant el Ple d’Ordenances Fiscals d’aquest any i la resposta per part del Govern municipal va ser que ja s’estudiaria. Per tant, tot i que considerem que arriba tard, des d’ERC Molins de Rei reiterem la nostra satisfacció per l’aplicació d’una mesura que suposa una ajuda per al sector de la restauració de la nostra vila i manifestem la nostra voluntat de seguir col·laborant per, entre tots, donar suport econòmic, social i de tota mena a tots els molinencs i molinenques.

Secretaria de Comunicació d’ERC Molins

erc