Entrevistes

Arnau Garriga i Casanovas_Desembre 2020

L’Arnau Garriga i Casanovas és un jove molinenc de 30 anys que ja en fa 6 que viu a Londres; en concret, al barri de Fulham. Enginyer aeronàutic per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i doctor per l’Imperial College de Londres, ha centrat el seu doctorat a concebre un robot-serp que pugui inspeccionar els motors d’avió sense haver-los de desmuntar (un procés sempre molt car): aprofitant orificis existents, aquest robot permet comprovar l’estat de diversos elements.


Sara Suárez Pubill_Setembre 2020

Sara Suárez Pubill, entrenadora de gimnàstica rítmica inclusiva. El diumenge 24 de novembre de 2019 es va fer a Manresa la fase final de la II Copa Catalana de Rítmica amb 800 gimnastes participants, entre les quals una vintena amb discapacitat intel·lectual. La Federació Catalana de Gimnàstica és de les poques que inclou aquestes esportistes en les seves competicions oficials i la Sara Suárez Pubill és una de les responsables d’aquesta fita històrica. Ella és llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, té un màster en formació del professorat i és doctora en Ciències de l’Educació i Esport, professora d’educació física en un institut d’ensenyament secundari i fundadora del Club Esportiu Jeroni de Moragas. La Sara fa set anys que viu a Molins de Rei amb la seva parella.


David Ballester_Agost 2020

En David Ballester Font és un molinenc de 33 anys que des de fa 6 anys i mig viu a Suècia. Casat amb l’Anna, tenen una filla, l’Elna, que tot just ha complert el seu primer any de vida. Amb estudis de quiromassatge i d’arquitectura d’interiors, des de fa gairebé dos anys treballa al Systembolaget on, entre d’altres, s’encarrega del departament de vins negres.


Joana Solans Roda_Agost 2020

Joana Solans Roda és presidenta de la Junta local de l’Associació contra el Càncer AECC-Catalunya


Xavier Roca Maza_Juny 2020

En Xavier Roca Maza és un molinenc de 41 anys que des de fa gairebé 10 anys viu a Itàlia. Doctor en Física per la Universitat de Barcelona, actualment treballa de professor a la Università degli Studi di Milano.


Jordi Alarcos i Carbonell_Juny 2020

Jordi Alarcos i Carbonell va néixer a Molins de Rei el 12 de desembre de 1958. Va fer els estudis primaris a l’antiga escola Gual Villalbí –actualment, l’Alzina–; l’educació secundària, a cavall entre l’Institut Lluís de Requesens, els Salesians de Sant Vicenç dels Horts i els Salesians de Barcelona-Sarrià, i els estudis superiors a la Universitat Politècnica de Catalunya, per la qual és enginyer industrial especialista en màquines elèctriques. Religiós salesià entre el 1977 i el 1986, va ser ordenat sacerdot l’any 1993 a Veneçuela, país amb el qual manté un fort vincle des de fa vint-i-sis anys. Actualment és professor a l’Institut Rambla Prim i rector de la parròquia Maria Mitjancera de totes les Gràcies, de Barcelona. A Molins de Rei va ser professor de l’Institut Bernat el Ferrer entre els anys 2002 i 2006, i  membre del Consell Escolar de la vila durant deu anys (2003-2013).