eugayalaweb
En els propers dies recordarem la figura de cinc molinencs significats en el món local, laboral o social, que ens van deixar en la discreció dels mesos crítics de la pandèmia de la COVID-19

Molinenc de fet, simpàtic, xerraire, inquiet i gran emprenedor del món del comerç. Va ser molinenc a partir dels quatre anys, quan els seus pares van decidir viure a Molins de Rei, en un pis del raconet de la plaça del Mercat. Va néixer a Cornellà el 1946 i es va formar al Col·legi Sant Miquel i a l’Alfons XIII, ara el Palau. Tot i que quan es va casar, el 1970, amb Isabel Estrada, de Cervelló, va anar a viure a aquesta localitat propera, mai va desconnectar de Molins de Rei, tant, que es pot dir que va mantenir el “passaport dia a dia” de molinenc. Se’n sentia, de molinenc, i no faltava mai a qualsevol festa. La Isabel em diu que se sentia orgullós de la Vila.

Sempre, des de jove, va treballar en el sector de material elèctric (Cuadras, Luxofil, S. E. Ruiz, Trans -de comercial del Baix Llobregat-, Raika, Monel) fins a la fundació d’EIMSA (Electricitat Industrial Molins, S.A.), l’any 1974, amb l’Àngel Soler de ROVTOR i dos socis més – Mora i Grau, de Mollet i Martorelles respectivament -, amb seu al carrer Rafel Casanova, 1, a tocar de la plaça de la Creu. L’Eugeni sempre va ser-ne gerent. També van fundar THERMOMOLINS, absorbida, més endavant, per EIMSA i van tenir establiments a Rubí i a Olesa de Montserrat. El 1978 es van associar a ELECTROCLUB i posteriorment, el 1984, es van associar, també, a TERMOCLUB. Més endavant (1994) encara es van associar a IMELCO, grup format per empresaris de tot Europa i van formar part de les patronals ADIME i SOMATEL.

Al mateix any 1984 van fer el trasllat del negoci a una nau del Polígon del Pla, on van ser actius fins al juny del 2012. Va ser cofundador del BOTMOL, també, amb una vintena de comerciants locals, l’any 1979.

La seva dèria era el ciclisme, caminar, viatjar, fer excursions, llegir, escriure i el seguiment dels actes festius i culturals de Molins de Rei. Sempre se’l veia. Durant uns anys va ser de junta del Foment i solia contribuir amb publicitat a moltes causes de festes i publicacions, en soc testimoni directe, per exemple a Llaç d’Unió i El Llaç.

Va morir el darrer 21 de desembre.

 Miquel Rius