Comunicat de premsa de Joventuts d’Esquerra Republicana de Molins de Rei

El Jovent Republicà i ERC Molins votem en contra de la pròrroga del Pla Local de Joventut

Ho fem com a vot de protesta perquè considerem que no s’hauria d’haver arribat a aquest punt. Al juny se’ns va informar que al setembre hi hauria una reunió per començar la valoració i la diagnosi del Pla 2017-2021. A la comissió de seguiment a què se’ns va convocar únicament es va fer una valoració dels projectes dels pressupostos participatius, dels quals en fem un balanç positiu perquè tots els projectes van aconseguir finançament malgrat la situació de pandèmia. No obstant això, a la comissió no es va parlar sobre el nou Pla ni la seva calendarització la qual ja preveia aprovar el Pla tard. Per tant considerem que la pandèmia no és excusa.

L’únic motiu pel qual s’ha demanat la pròrroga del Pla vigent és per no perdre una subvenció, i nosaltres creiem que el jovent de Molins de Rei mereix més que això. Volem mostrar el nostre agraïment al tècnic de Joventut perquè sabem que ha estat fent molta feina, fins i tot de regidories que no li pertocaven. Aquest fet exemplifica el problema de recursos que pateix l’Ajuntament i el qual vam denunciar al ple. Per a nosaltres, la solució passa per reforçar el personal de l’Ajuntament i alleugerir la càrrega dels recursos humans perquè aquesta situació no es repeteixi i els treballadors municipals puguin dedicar-se a les tasques que els hi pertoquen.

Per tots aquests motius vam decidir votar-hi en contra i seguirem treballant perquè tots els joves de Molins de Rei tinguin les polítiques de joventut que necessiten i es mereixen.

Molins de Rei, 28 de desembre de 2020