En una reunió mantinguda el passat 29 d’octubre entre responsables d’Adif i de Renfe amb alcaldes dels municipis afectats per les obres de construcció del tercer carril del Corredor del Mediterrani entre Castellbisbal-Martorell-Nus de Vila-seca es va comunicar que el 13 de desembre s’acabarien les obres i per tant es posaria fi a les molèsties provocades a usuaris i veïns.

Els treballs, que van començar el 25 de juliol, havien de finalitzar el 16 de novembre, però la vaga del personal de circulació d’Adif i la pandèmia, ja que alguns treballadors de les obres s’han contagiat de coronavirus i han hagut de fer la pertinent quarantena, n’han retardat la seva finalització gairebé un mes, fins al 13 de desembre.

Les obres estan provocant una doble molèstia. D’una banda als usuaris de Renfe que es mouen entre Martorell i Sant Sadurni d’Anoia, ja que aquest trajecte l’han de fer amb autobús i de l’altra l’excés de soroll i vibracions, sobretot a la nit, que fan els trens de mercaderies que ara passen per la línia de la costa –la que passa per Vilanova i la Geltrú i Sitges– fins a la bifurcació de la Gornal, a l’Hospitalet de Llobregat, i continua cap a Molins de Rei i a l’inrevés. Fins a l’inici dels treballs aquests trens anaven per Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia, fins a Castellbisbal i pujaven per Rubí, sense passar per la vila.

Josep Ferrer

Per saber-ne més:

Nota de premsa d’Adif

http://prensa.adif.es/ade/u08/GAP/Prensa.nsf/Vo000A/478CD395D71A166AC12586110037C1B7?Opendocument

Nota de premsa de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia

https://santsadurni.cat/document.php?id=15356