El 15 de novembre era la data prevista perquè Adif, l’ens gestor de les infraestructures ferroviàries, acabés les obres de construcció del tercer carril del Corredor del Mediterrani entre Castellbisbal-Martorell-Nus de Vila-seca. Els terminis però no es podran complir i els treballs s’allargaran encara unes quantes setmanes més. Això vol dir que seguiran passant els trens de mercaderies que tantes molèsties i queixes han provocat entre el veïnat dels municipis per on circulen aquests trens, sobretot per excés de soroll i vibracions.

Les obres, que es demoren per la pandèmia i per la vaga que han fet i es preveu que facin en el mes de novembre el personal de circulació d’Adif, han obligat, des del 25 de juliol, a desviar tot el trànsit ferroviari de mercaderies per la línia de la costa -la que passa per Vilanova i la Geltrú i Sitges- fins a la bifurcació de la Gornal a l’Hospitalet de Llobregat i continuar cap a Molins de Rei, i a l’inrevés. Fins ara aquests trens anaven per Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia, fins a Castellbisbal i pujaven per Rubí, sense passar per la vila.

Adif, que ha lamentat les molèsties que aquest endarreriment pot provocar a usuaris i veïns, està fent un nou calendari per acabar les obres, terminis que un cop estiguin clars i s’hagin planificat, seran comunicats als municipis afectats.

Josep Ferrer