Els paradistes que cada divendres munten els seus estands en el passeig del Terraplè i els carrers de l’entorn del Mercat Municipal s’han plantat i han decidit no muntar les seves parades fins que no aconsegueixin parlar amb l’alcalde de la vila, Xavi Paz, o algun responsable de l’Ajuntament, segons han indicat a El Llaç alguns dels paradistes que participen de la protesta.

El motiu de la plantada és la intenció de l’Ajuntament de traslladar els Encants a les places de la Llibertat i l’U d’Octubre amb motiu de la tercera onada de la pandèmia i l’increment de positius i ingressos hospitalaris que s’està registrant aquestes darreres setmanes a tot Catalunya.

Decisió que encara no és definitiva

Un error en la comunicació de l’Ajuntament ha posat en peu de guerra als paradistes. Aquesta setmana l’alcalde Xavi Paz, va explicar a Ràdio Molins de Rei que s’estava estudiant la possibilitat de traslladar els Encants a un altre indret, decisió que va dir, es prendria a finals d’aquesta setmana o la propera i que per tant no era en ferm.

Ahir, però els paradistes van rebre un missatge en què se’ls deia textualment: “degut a l’agreujament d’aquests últims dies de les dades de la pandèmia dins el nostre municipi, s’han pres mesures d’urgència de contenció de l’increment número de contagis de la COVID-19, entre elles, la variació de la ubicació d’encants, traslladant-se a la Pl. de la Llibertat i la Pl. 1 d’octubre (a continuació d’on es col·locaven les parades al ps. del Terraplè, a la zona de la biblioteca) a partir de demà dia 29 de gener. Es manté la totalitat de les parades distribuïdes respectant la distància de seguretat sanitària. A continuació trobareu uns plànols indicant la ubicació de cada parada. Les fletxes indiquen per a on passaran els clients, queda indicat també el front de la parada. Aquesta ubicació és de manera provisional fins que es pugui tornar a una normalitat sanitària dins el municipi. Aquesta pandèmia ens afecta a tots i agraïm la vostra col·laboració. Entre tots ens en sortirem”.

El text sorgit de l’Ajuntament conté com a mínim un parell d’errors. D’una banda se’ls anuncia als paradistes que el canvi és a partir de “demà dia 29 de gener”, quan avui és dia 22 de gener, cosa que els ha provocat certa confusió. I de l’altra es diu que la mesura s’ha pres per “l’agreujament d’aquests últims dies de les dades de la pandèmia dins el nostre municipi”, cosa que no és del tot certa, ja que si bé les dades són elevades i per tant preocupants estan per sota de les registrades les darreres setmanes i són inferiors a l’actual mitjana catalana.

Davant del rebombori que ahir es va originar a les xarxes socials entre els paradistes, l’alcalde va indicar a El Llaç que el comunicat havia estat un error, que el trasllat de moment no s’aplicaria i que s’estudiarien totes les alternatives.

Dia ideal per protestar

Els 69 paradistes amb que compta actualment els Encants es mostren incrèduls davant de l’actitud de l’Ajuntament i no se’n refien.

A més reconeixen que donada l’alerta de fort vent i pluja que els impedeix muntar les parades és el dia ideal per fer visible la seva protesta i poder fer arribar les seves opinions i enuig a l’Ajuntament.

Josep Ferrer

Per completar la informació:

https://www.radiomolinsderei.cat/news/id/radiomolinsderei_news_230

Aquests són els documents que han rebut els paradistes dels Encants informant-los de la nova ubicació. Canvi, però que de moment no es farà efectiu a l’espera d’estudiar i analitzar bé totes les possibilitats:

Encants Plaça Llibertat
Encants Plaça de l’U d’octubre+Terraplè