Els Encants ampliaran el seu espai de parades al llarg del passeig del Terraplè per evitar que hi hagi una doble línia d'estands i garantir les mesures de seguretat per la pandèmia.

La mesura que s’aplicarà a partir d’aquest divendres 5 de febrer afecta uns 7 paradistes. Aquest és el principal acord a què van arribar els representants dels firaires amb l’Ajuntament en la reunió que van mantenir la setmana passada amb l’alcalde de la vila, Xavi Paz.

Per esponjar els Encants, i evitar les dobles parades que hi ha en el tram del passeig del Terraplè comprès entre els carrers Rubio i Ors i El Molí i complir amb la normativa COVID-19, aquests estands se situaran en el mateix Terraplè però just davant de la biblioteca El Molí.

 

Protesta dels paradistes

En un primer moment es va voler traslladar els Encants a les places de l’U d’Octubre i de la Llibertat, en una mesura que es va anunciar als paradistes d’un dia per l’altre i davant la desconeixença de l’alcalde tal com va reconèixer en declaracions a Ràdio Molins de Rei.

Davant l’anunci de plantada i protesta que van fer els paradistes el passat 22 de gener Paz va ordenar paralitzar el canvi. “Ha estat un error; no sabia què ja s’estava fent el canvi, era un estudi de probabilitats, però encara no s’havia pres cap decisió en ferm”, va indicar l’alcalde a Ràdio Molins de Rei. Per aquest motiu “quan conec que el canvi es vol fer el mateix divendres dono ordres de retirar tots els cartells i mantenir la logística que eníem fins ara”.

 

El 5 de febrer nova redistribució dels Encants

A partir d’aquest divendres 5 de febrer ja es podran veure els canvis. De fet es faran en un divendres, el de la Fira de la Candelera, que mai hi ha hagut Encants. Però a causa de la pandèmia i a la celebració de la Fira virtual l’Ajuntament ha ofert als paradistes que puguin muntar els estands aquest dia.

 

Estudi per eliminar la doble direcció dels carrers Rubio i Ors i Casanova en dies d’Encants

A la reunió que van mantenir l’Ajuntament amb els paradistes, i a la que també hi van assistir representants del Mercat Municipal, es va informar del perill que comporta establir un doble sentit en els carrers Rubió i Ors i Rafael Casanova per poder permetre l’entrada i sortida al pàrquing subterrani de la plaça del Mercat els divendres al matí mentre se celebren els Encants. “Això provoca inseguretat pels vianants i per l’escola El Palau que està en aquesta zona i ens obliga a desplaçar els vehicles de la Guàrdia Urbana que són vehicles d’emergència”, va indicar Paz.

L’Ajuntament estudiarà diferents alternatives per modificar aquesta situació.

Redacció