Article d’El Llaç nº565

Aquest confinament, que es va iniciar al març i del qual sembla que ens anem sortint, va significar una trencament amb les dinàmiques de moltes entitats i, sobretot, amb les que fem activitats conjuntes al carrer. Des de Dimonis no hem volgut deixar de fer activitats en la mesura del que ha estat possible.

Sota aquest criteri, per Sant Jordi, hem fet la 1a Trobada Virtual de Bestiari Infantil de Molins de Rei. Fent una mica d’història, l’abril del 2018, pels volts de Sant Jordi, els Dimonis de Molins de Rei vam organitzar la 1a Trobada de Bestiari Infantil de la vila. En aquesta primera trobada, les bèsties infantils de deu colles, vingudes de Catalunya i del País Valencià, van acompanyar els nostres Dracs de Molins de Rei –Llum, Foc i Tro–, primer en una plantada i, posteriorment, en una cercavila pels nostres carrers.

Un any després, per les mateixes dates, i en un format molt similar, van ser vuit les colles que ens van acompanyar per participar en la 2a Trobada. Quatre de les participants en la primera edició van decidir tornar a visitar la nostra vila.

Enguany, quan estàvem tancant dates amb l’Ajuntament per poder convocar la 3a Trobada, l’estat actual d’alarma sanitària ens va obligar, primer, a ajornar-la amb l’esperança que tot canviés aviat i, posteriorment, a anul·lar-la a la vista de les circumstàncies, de manera que deixàvem la 3a edició d’aquesta Trobada de Bestiari Infantil per al Sant Jordi del 2021.

Aquest fet no ens va fer renunciar a programar un acte per al cap de setmana de Sant Jordi que ja teníem reservat per a les nostres bèsties i que havia de ser l’inici de la temporada de foc 2020. Per això vàrem decidir convocar totes les colles amb bestiari infantil a participar en aquesta 1a Trobada Virtual de Bestiari Infantil i demanar un vídeo de la bèstia infantil, cremant, o una presentació de la colla i les seves bèsties, primer, a tots els participants en les edicions anteriors i, després, a tothom que s’hi volgués afegir.

La resposta va ser molt positiva i hi van participar 11 colles, que van ser, a més dels Dracs de Molins de Rei, Llum, Foc i Tro: el Drac Estarrufadet, dels Diables del Poble Nou; Ombra, Espurna i Fum, dels Pixafocs i Cagaspurnes de Masquefa; els Dracs Foc i Forca, de les Forques de Can Deu, de Sabadell; el Mussolet, de la Companyia General del Foc, de Gavà; la Cuqueta, de Castellbisbal; els Mini Bornis, de la Piula Diables, de Llinars del Vallès; la Cabra Petita, de Reus; les Vibrietes i Dragolins, dels Botafocs de Castelló; els Dracs Infantils Jussà i Banyut, dels Banyetes d’Horta, de Barcelona; la Tarasca, de Cervera, i el Troquiter, un drac particular d’un infant de Molins de Rei que es va voler afegir a la trobada i que, amb molt de grat, vàrem acceptar.

Tots aquests vídeos que ens van fer arribar les colles de bestiari infantil per participar en aquesta 1a Trobada Virtual, els podeu trobar al nostre web dimonisdemolins.com.

Activitats solidàries

Però, per a nosaltres, i des de les nostres primeres activitats, no tot és foc. També hem participat en un parell d’actes solidaris, conjuntament amb altres entitats de la vila, organitzades per Makers de Molins de Rei.

La primera va ser quan el col·lectiu Makers ens va oferir, a nosaltres i a altres entitats de la vila, la possibilitat de col·laborar amb ells per fabricar straps (salvaorelles), necessaris especialment per a la gent que ha de portar mascareta durant molta estona. La nostra col·laboració va consistir a donar el material plàstic necessari per fabricar-lo amb les seves impressores 3D. Amb aquesta col·laboració, ens van donar un strap per a cadascun dels membres de Dimonis de Molins de Rei i alguns més, posteriorment, que vam acabar donant a diferents centres de salut, com l’Hospital Teknon de Barcelona, l’Hospital d’Igualada i el Parc Sanitari Sant Joan de Deu de Sant Boi.

La segona activitat en què hem col·laborat amb Makers de Molins de Rei va ser la recollida d’aliments que es va dur a terme el dissabte 6 de juny a Molins de Rei, que es va organitzar conjuntament amb la Creu Roja i l’Ajuntament.

Tal com es pot veure, no hem parat al llarg del confinament. I volem seguir treballant, i així ho estem fent, per preparar la tornada als carrers amb les nostres activitats que ens caracteritzen: el foc i els tabals. Esperem poder trobar-nos ben aviat pels carrers de la nostra vila.

Dimonis de Molins de Rei

Dimonis Molins_1a-Trobada Virtual de Bestiari Infantil
Dimonis Molins_Recollida menjar