Comunicat del Grup de Dones les Heures i Molins Feminista 

En aquesta data tan assenyalada, 8M Dia Internacional de les Dones Treballadores, ens tornem a trobar un consistori que ha comès un munt d’errades vers aquesta data tan important de reivindicacions de les dones treballadores.

En aquest any de pandèmia hem retrocedit en tots els àmbits polítics i socials.

Per a nosaltres, dones treballadores que reivindiquem els nostres drets en igualtat de condicions i llibertat, l’entrada de Vox a les institucions és un clar exemple d’aquest retrocés.

Però no cal anar massa lluny per veure aquest retrocés. Ens centrarem en el nostre àmbit més proper, el que se suposa que ens ha de garantir aquests drets.

D’un any ençà la regidoria de Feminismes no ens ha deixat de decebre.

– El primer 8 de març en el qual ja governaven els socialistes, la programació de les activitats del 2020 es va carregar deliberadament el mot “treballadores” reduint la diada de lluita obrera combativa i feminista. Caldria que la regidora, tot el govern i l’oposició recordés l’origen del 8 de març.

– L’acte d’inauguració de les obres de reforma de la Carretera es va programar pel mateix 8M. El comunicat de l’Ajuntament van titllar el moviment feminista de “violent” i a més no va incloure cap disculpa ni tampoc van reconèixer que programar l’acte va ser un error.

– Aquest darrer any no s’ha fet cap campanya contra les agressions masclistes del 25N. La regidora, en unes declaracions a Ràdio Molins de Rei ho va justificar dient que estàvem en pandèmia, i es va quedar tan ample! Just una setmana més tard ens trobàvem amb una campanya de recollida de residus.

– Amb relació al comunicat de l’agressió soferta per una dona aquest passat febrer, recordar que per aquestes dates, els grups feministes de Molins de Rei també vam patir agressions verbals per part dels clients del mateix bar. Aquest fet ens ha posat en l’alerta de com els agents de la Guàrdia Urbana van tractar a la víctima de l’agressió revictimitzant i posant en qüestió a la dona agredida.

– Mural feminista: les dones muralistes dins de l’àmbit artístic són, evidentment, una minoria invisibilitzada. I és que el fet que des de la regidoria s’hagi programat un mural de grans retrats de dones conegudes pel compromís per la lluita igualitària en un dia tan assenyalat de reivindicacions feministes, i que s’hagi contractat a un home per fer-ho, és una total falta de sensibilitat i compromís profund a l’hora de donar una veu a les artistes de la nostra vila, que estan en actiu en totes les nostres entitats, que són les que, en gran manera, contribueixen en les activitats culturals i festives i estan sempre disposades a col·laborar en tot allò que l’ajuntament necessiti.

Des de les Heures, es va demanar que es reconsiderés aquesta lamentable decisió, però la regidora no ha fet cap pas per canviar-ho.

Lamentem profundament aquesta poca sensibilitat de la regidora de Feminismes i de la resta del govern municipal.

Per una república feminista! Visca la lluita feminista de les Dones treballadores!

Grup de Dones les Heures i Molins Feminista