esccov22web
Després d’unes quantes setmanes on la incidència en els centres educatius no era excessiva, tret del tancament puntual de la llar d’infants El Patufet per un brot ja superat, aquests darrers set dies s’ha disparat el nombre de positius, aules tancades i membres de la comunitat educativa que han de fer quarantena. En concret, segons el portal Escola Segura del departament d’Ensenyament, amb data 22 de maig hi ha 6 aules tancades amb 164 persones sense poder sortir de casa i amb 13 positius registrats en els darrers deu dies.

L’escola més perjudicada és el Castell Ciuró amb 3 classes confinades que afecten 67 alumnes, 5 professors i un membre del personal extern i el positiu de dos alumnes. Aquest centre s’ha vist obligat a ajornar pels dies 16, 17 i 18 de juny les colònies que els alumnes de cinquè havien de fer aquesta passada setmana.

L’Alzina, que fins ara s’havia salvat de la pandèmia, ha hagut de tancar una classe amb 27 alumnes, 3 professors i 1 persona externa en quarantena i el positiu de 2 estudiants. L’institut Lluís de Requesens també té una aula tancada amb 25 alumnes confinats i el positiu de 4 estudiants; el Virolai té una classe confinada que afecta 30 alumnes que han de fer quarantena i el positiu d’un estudiant.

Els altres quatre positius registrats els darrers deu dies són de quatre alumnes de l’institut Bernat el Ferrer. A banda l’escola La Sínia té 5 alumnes en quarantena.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 54 i 45 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 27 i 14 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són Castell Ciuró amb 23 positius registrats i el Josep Maria Madorell amb 20. Segueixen, La Sínia amb 16, Pont de la Cadena amb 12, El Palau amb 9, l’Estel amb 6 i l’Alzina amb 2. Pel que fa a les llars d’infants, el Patufet ha tingut 14 positius, el Rodó un i el Molí un altre, mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 8 positius.

Les xifres de contagis en el conjunt de centres de Catalunya

Amb data 22 de maig, dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 2 tancats, xifra que representa el 0,04% del total. La setmana anterior també n’hi havia 2 de tancats i fa dues setmanes, 6. Hi ha 583 grups confinats que afecten 14.176 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 2.146 positius dels quals 1.893 són alumnes, 250 docents i 3 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 81.196 dels quals 71.844 són alumnes, 8.686 docents i 666 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/