La segona setmana de represa del curs escolar, després de les vacances de Nadal, s’ha tancat amb un total de 4 grups confinats en el conjunt de centres educatius de la vila, el mateix nombre que hi havia a finals de la primera setmana. Un total de 111 persones de la comunitat educativa estan en quarantena i en els darrers 10 dies s’han registrat 9 positius. Les dades facilitades pel departament d’Ensenyament corresponen al dissabte 23 de gener.

Una de les aules tancades és del Sant Miquel amb 32 alumnes i 1 docent obligats a fer quarantena tot i que no s’ha comptabilitzat cap positiu en els darrers 10 dies. L’escola El Palau té una altra aula tancada amb 25 alumnes i 1 docent confinats i 2 positius d’alumnes; l’escola Estel també té una classe confinada amb 25 alumnes, 1 docent i 1 personal extern en quarantena i el positiu d’un docent; i l’escola Josep Maria Madorell té una classe tancada amb 21 alumnes, 1 docent i 2 personal extern confinats i 2 positius d’alumnes.

També s’han detectat el positiu d’un alumne al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré, d’un altre alumne a l’institut Bernat el Ferrer i el d’un personal extern a La Sínia. Per la seva part l’escola Castell Ciuró té un alumne confinat.

Dades del conjunt de Catalunya

Dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya, n’hi ha 10 tancats, xifra que representa el 0,20% del total i és la més alta registrada des de l’inici del curs escolar. Hi ha 2.701 grups confinats que afecten 65.122 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 4.913 positius dels quals 4.104 són alumnes, 752 docents i 57 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 42.893 dels quals 38.012 són alumnes, 4.491 docents i 390 personal extern.

El primer trimestre es va cloure amb 98 positius a Molins de Rei

Des de l’inici del curs escolar 2020-2021 el passat 14 de setembre, fins al començament de les vacances de Nadal, el dilluns 21 de desembre, els centres educatius de Molins de Rei van registrar un total de 98 casos positius per COVID-19, dels quals la majoria, 88, corresponien a alumnes, 6 a docents i 4 a personal extern.

El centre que va registrar més positius en aquest primer trimestre de curs escolar va ser l’institut Bernat el Ferrer amb 24 positius, tots ells d’alumnes, seguit de l’institut Lluís de Requesens amb 22 positius, 21 d’alumnes i 1 d’un docent. Seguien en la llista de positius, però a molta distància dels dos instituts, l’escola Josep Maria Madorell amb 9 positius (7 alumnes i 2 docents); el Sant Miquel amb 8 casos tots ells d’alumnes; el Virolai amb 7 positius, tots d’alumnes; el Pont de la Cadena també amb 7 positius (4 alumnes, 1 docent i 2 personal extern); el Castell Ciuró amb 6 casos, tots d’alumnes; La Sínia amb 6 positius (4 d’alumnes i 2 personal extern); el Centre de Formació d’Adults Rafael Farré amb 4 positius tots d’alumnes; l’Estel amb 3 casos (2 alumnes i 1 docent); la llar municipal d’infants El Rodó amb un positiu d’un docent i la llar d’infants privada Patufet amb un alumne positiu. La resta de centres educatius de la vila no havien registrat cap positiu en tot el trimestre.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/