Dues classes, una de l’escola Estel i una altra del Castell Ciuró, són les úniques tancades de tots els centres educatius de la vila, just a l’inici de les vacances de Setmana Santa i per tant de la fi del segon trimestre. Les dades facilitades pel departament d’Ensenyament amb data 27 de març també indiquen que hi ha 54 membres de la comunitat educativa confinats i en els darrers 10 dies s’han registrat 4 positius.

L’aula tancada de l’escola Castell Ciuró, afecta 23 alumnes i un docent i s’ha comptabilitzat el positiu d’un alumne. En el cas de l’escola Estel l’aula tancada arran del positiu d’un alumne comporta el confinament de 26 estudiants, 2 professors i un personal extern.

Els dos positius d’alumnes registrats a les dues escoles podrien ser d’una mateixa activitat extraescolar en la qual també s’haurien contagiat dos monitors.

A banda de les 53 persones confinades en aquests dos centres educatius hi ha una persona -treballador extern- de l’escola l’Alzina que està en quarantena. I pel que fa als positius també s’ha registrat el d’un alumne de l’institut Bernat el Ferrer i el d’un alumne i un docent de l’institut Lluís de Requesens.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 42 i 37 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, els altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 20 i 12 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els que acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són Castell Ciuró amb 20 positius registrats i el Josep Maria Madorell amb 19. Segueixen, La Sínia amb 14, Pont de la Cadena amb 9, El Palau amb 5 i l’Estel amb 5. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Rodó i el Patufet han tingut un positiu cadascun mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 6 positius.

Dades del conjunt de Catalunya

Amb data 27 de març, dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 4 de tancats, xifra que representa el 0,08% del total. Fa una setmana hi havia un centre tancat i fa quinze dies cinc. Hi ha 953 grups confinats que afecten 22.540 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 2.041 positius dels quals 1.840 són alumnes, 181 docents i 20 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 61.556 dels quals 54.369 són alumnes, 6.556 docents i 631 personal extern.

Josep Ferrer