pintor fortuny direcció

El tram del carrer Pintor Fortuny que va entre els carrers Francesc Samarach i Anselm Clavé canviarà l’actual sentit de circulació per tal de reduir el trànsit de vehicles en tot aquest carrer. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que aquesta setmana han mantingut dos representants dels veïns amb l’alcalde de la vila, Xavi Paz i el regidor de Mobilitat, Àlex Herrero.

D’aquesta manera es vol evitar l’excés de trànsit que hi ha en aquest carrer sobretot de vehicles que, per estalviar-se la cua provocada pel semàfor del carrer Verdaguer, passen pel Pintor Fortuny per enllaçar amb el carrer Clavé. Quan s’apliqui el canvi de sentit els vehicles que arribin a la cruïlla amb el carrer Samaranch es veuran obligats a girar a la dreta, direcció al barri de La Pau.

En un comunicat distribuït en el grup de WhatsApp de veïns del carrer, les bústies particulars i les porteries dels blocs d’habitatges, s’informa del contingut d’aquesta primera reunió indicant que “creiem que és la millor proposta a acceptar de forma generalitzada”. També s’explica que a principis de febrer “ens tornarem a reunir amb alcaldia per conformar aquesta opció de circulació i per seguir avançant en el tema de l’aparcament i aconseguir donar-li la solució desitjada -si no per tots- per la gran majoria de veïns”.

Instància amb 207 signatures

El 6 d’octubre de 2020 els veïns del Pintor Fortuny van presentar una instància a l’Ajuntament recolzada per 207 firmes de veïns, propietaris i usuaris del carrer, on es demanaven solucions per reduir l’excés de circulació i de vehicles aparcats en aquest carrer. (www.elllaç.cat/Veïns del Pintor Fortuny presenten una instància a l’Ajuntament per reduir l’excés de circulació i de vehicles aparcats al carrer).

Pel que a les mesures per reduir l’aparcament “serà un tema a tractar en futures reunions, a l’espera de l’aprovació dels pressupostos per aquest 2021”, es diu als veïns en el comunicat. També se’ls informa que els seus representants han demanat “vuit testos més per a col·locar en llocs estratègics del carrer per evitar les molèsties als pisos baixos, portes particulars i perruqueria principalment”.

Redacció