pintorfortuntweb
El tram del carrer Pintor Fortuny que va entre els carrers Francesc Samaranch i Verdaguer canviarà l’actual sentit de circulació per tal de reduir el trànsit de vehicles en tot aquest carrer. Aquest és el principal acord adoptat a la reunió que van mantenir el passat 6 de maig representants dels veïns amb l’alcalde de la vila, Xavi Paz, el regidor de Mobilitat, Àlex Herrero i un tècnic de l’Ajuntament.

Amb aquesta mesura, que s’aplicarà entre els mesos de juny-juliol, es vol evitar l’excés de trànsit que hi ha en aquest carrer sobretot de vehicles que, per estalviar-se la cua provocada pel semàfor del carrer Verdaguer, passen pel Pintor Fortuny per enllaçar amb el carrer Clavé. Quan s’apliqui el canvi de sentit només es podrà accedir al carrer Pintor Fortuny pel carrer Samaranch. En arribar a la cruïlla d’ambdós carrers tan sols els veïns del tram entre Samaranch i Verdaguer, una cinquantena de vehicles, hi podran circular, la resta hauran de seguir recte cap al barri de la Pau o girar a l’esquerra pel tram de Pintor Fortuny que uneix amb el carrer Clavé.

En un comunicat distribuït en el grup de WhatsApp de veïns del carrer s’informa d’aquesta proposta advertint que “l’únic inconvenient que tindrem és que en hora punta és més complicada la sortida”, complexitat “que és la mateixa que ens trobem a la cruïlla de passeig de la Pau amb Verdaguer i que també hem de patir quan ens toca”.

Per facilitar la sortida del carrer “només es permetrà girar a la dreta per accedir a Jacint Verdaguer”, mentre que “estarà prohibit el gir a l’esquerra per pujar en direcció a la plaça dels Països Catalans” amb la qual cosa qui vulgui anar cap a la part alta del municipi haurà de baixar per Verdaguer, girar a la dreta per Anselm Clavé, i per Samaranch, anar cap al passeig de la Pau i d’aquí enllaçar de nou amb Verdaguer en sentit muntanya.

A la reunió l’Ajuntament també s’ha compromès “a solucionar la indisciplina de l’estacionament” posant més mobiliari urbà i senyalització vertical “sobretot en aquells llocs o espais que el carrer ho requereixi”, actuació que “s’executarà com més aviat millor en funció del temps de resposta dels proveïdors”.

En el mateix escrit s’indica que amb aquestes actuacions “aconseguirem un carrer més pacificat i veïnal que aquest és el fi que tot volem”.

Veïns i ajuntament s’han compromès a estudiar els resultats i eficàcia d’aquest canvi en un termini d’entre 4 i 6 mesos i en cas que no sigui satisfactori es podria tornar a la situació actual o estudiar altres alternatives.

Josep Ferrer

Pintor Fortuny-canvis JOSEP FERRER (1)
Tram del Carrer Pintor Fortuny entre Verdaguer i Samaranch que en unes setmanes canviarà de sentit de circulació
Pintor Fortuny-canvis JOSEP FERRER (2)
El gir a la dreta que ara està prohibit fer des del carrer Samaranch es permetrà fer-ho només als veïns del Pintor Fortuny