En el sisè cap de setmana de confinament perimetral, entre el 4 i el 7 de desembre, els cossos policials han denunciat a 9 persones per no respectar les restriccions de mobilitat. En concret, i segons informació facilitada per la Guàrdia Urbana, 5 de les multes imposades han estat per saltar-se el confinament i 4 per no portar la mascareta.

El cap de setmana anterior, el cinquè de confinament perimetral, el nombre de sancions imposades va ser de sis, totes elles per incomplir les restriccions de mobilitat.

En el quart cap de setmana de restriccions, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van aturar 54 vehicles i 41 persones i es van posar 13 denúncies. Sis d’aquestes sancions van ser per no obeir el confinament nocturn, 6 per incomplir les restriccions de mobilitat i una per incomplir el confinament.

En el tercer cap de setmana de confinament perimetral, els dos cossos policials van alertar a 88 vianants i 50 ciclistes i es van aturar a 62 vehicles, accions que van acabar amb la denúncia a tres vianants i a 20 ciclistes per incomplir la restricció de mobilitat. A banda la Guàrdia Urbana, en solitari, va alertar a 35 vianants i va aturar a 66 vehicles, accions que van derivar en 2 denúncies per infringir la restricció de mobilitat o no portar mascareta, segons informació facilitada per fonts municipals.

En el segon cap de setmana de confinament perimetral, la Guàrdia Urbana va sancionar a tres persones. En concret a dos veïns de Molins de Rei per no dur mascareta i a una persona de fora de la vila a qui li van posar tres multes per cometre tres infraccions: no portar mascareta, moure’s en hores nocturnes i fer-ho fora del municipi de residència sense causa justificada.

I en el primer cap de setmana d’entrada en vigor d’aquesta mesura la Guàrdia Urbana va posar un total de vuit sancions, cinc per no respectar el confinament nocturn, dues per no dur la mascareta i una per consum de begudes alcohòliques a la via pública.

Recordem que el confinament perimetral decretat per la Generalitat de Catalunya i que s’aplica des del divendres 30 d’octubre a les 6 del matí, impedeix sortir del municipi de residència, sempre que no sigui per causa justificada com anar a treballar o al metge, entre altres. La mesura s’allarga fins a les 6 del matí del dilluns i s’afegeix a la que s’aplica des del diumenge 25 d’octubre i que estableix que no es pot sortir al carrer entre les 10 de la nit i les 6 del matí, si no és també per un motiu justificat.

Josep Ferrer