slcweb

Article del Servei Local de Català – El Llaç nº 569 – Gener 2021

Per als diferents nivells de català del Consorci per a la Normalització Lingüística, el dilluns 25 de gener haurà estat l’inici formal del segon trimestre del curs 2020-21, dues setmanes més tard del que hauríem fet habitualment.

La principal novetat d’aquest trimestre és la reconversió dels cursos que fèiem presencials a virtuals, és a dir, a connectar-se a un mòbil, una tauleta o un ordinador amb el professor o professora i la resta de companys per poder seguir les classes. És una opció a mig camí entre la presencialitat i els cursos en línia, en els quals l’alumne treballa de manera autònoma en una plataforma digital, amb el suport d’una persona que li fa de tutora per si té dubtes o per complementar el programa del curs.

En aquest moment, des del Servei Local de Català de Molins de Rei s’ofereixen quatre cursos virtuals: un Bàsic 1, dos Bàsic 2 i un Elemental 2. Tots quatre són cursos per aprendre a parlar el català o per perfeccionar-lo, i la virtualitat, per tant, la relació directa amb les professores, ajuda a iniciar-se en l’expressió oral.

A més a més, una de les tècniques del Servei de Molins de Rei tutoritzarà dos cursos més del nivell Bàsic 1, però en línia, per a totes aquelles persones que tenen problemes per complir amb un horari concret de classes, i una altra companya farà un Bàsic 2 també en línia.

En total, doncs, des de Molins de Rei s’impartiran 7 cursos durant aquest trimestre i així es donarà resposta a la demanda de 120 persones.

Aquests cursos acabaran el 25 de març per poder fer encara un darrer trimestre abans de l’aturada de l’estiu. Això implica que cada classe virtual tindrà un quart d’hora més de durada que en el trimestre anterior i així es faran les 45 h que corresponen al contingut d’un trimestre.

L’altra novetat d’aquest inici d’any ha estat la matrícula feta únicament en línia. Durant una setmana vam estar atenent les persones que tenien dificultats per seguir aquest procediment o incidències amb el sistema, i per facilitar-ho encara més vam donar cites prèvies per venir a la Federació Obrera a enllestir el procés. A partir d’ara, però, treballem telemàticament des de casa. Per tant, qualsevol persona que es vulgui posar en contacte amb el nostre Servei de Català ho ha de fer a través del telèfon 93 680 52 63, extensió 5, o de l’adreça electrònica slcmolins@cpnl.cat.

Servei Local de Català de Molins de Rei