escolweb15
La comunitat educativa de Molins de Rei té només una aula tancada arran de la pandèmia. Es tracta d’una classe de l’escola Sant Miquel que obliga a fer quarantena a 22 alumnes i un docent arran del positiu d’un alumne, segons les dades facilitades pel portal Escola Segura del departament d’Ensenyament amb data 15 de maig.

A banda de l’afectació al Sant Miquel hi ha dos alumnes de l’escola la Sínia confinats i en els últims deu dies s’han registrat altres quatre positius. En concret el d’un alumne del Centre de Formació d’Adults Rafael Farré, dos alumnes de l’escola Castell Ciuró i un altre alumne de l’institut Lluís de Requesens.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 51 i 41 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 27 i 13 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són Castell Ciuró amb 23 positius registrats i el Josep Maria Madorell amb 20. Segueixen, La Sínia amb 16, Pont de la Cadena amb 12, El Palau amb 9 i l’Estel amb 6. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Patufet ha tingut 14 positius, el Rodó un i el Molí un altre, mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 8 positius.

Les xifres de contagis en el conjunt de centres de Catalunya

Amb data 15 de maig, dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 2 tancats, xifra que representa el 0,04% del total. La setmana anterior n’hi havia 6 de tancats i fa dues setmanes, 4. Hi ha 749 grups confinats que afecten 18.728 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 3.085 positius dels quals 2.773 són alumnes, 310 docents i 2 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 79.926 dels quals 70.734 són alumnes, 8.527 docents i 665 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/