Les restriccions que s’estan aplicant per fer baixar la corba de la segona onada de la COVID-19, sembla que a Molins de Rei estan tenint efecte, ja que a la darrera setmana ha baixat, tant el risc de rebrot com el nivell de transmissió

Segons el lloc web de la Generalitat: https://dadescovid.cat/municipi i amb dades corresponents entre el 6 i el 12 de novembre la taxa de risc de rebrot se situa en 398 -l’1 de novembre era de 627-, mentre que el risc de contagi, l’Rt és de 0,99 -1,20 l’1 de novembre-. S’havien fet 448 PCR i 162 TA (Test d’Antígens) amb un total de 45 positius entre totes dues proves.

El risc de rebrot es calcula multiplicant la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants els darrers catorze dies i la velocitat reproductiva del virus, la famosa R, que calcula el nombre d’infeccions que pot originar una persona contagiada amb coronavirus.

El resultat és una estimació de la incidència acumulada a dues setmanes vista: “El risc de rebrot és un indicador d’allò que passarà els catorze dies següents si tot continua igual; ens mostra en quina direcció anem”, explica a VilaWeb el molinenc Martí Català, enginyer físic del grup de recerca de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC.

A Molins de Rei el càlcul es fa basant-se en un cens de població de 26.064 habitants. I a hores d’ara la incidència acumulada a 14 dies és de 399,02

El nombre de positius a Molins de Rei, des de l’inici de la pandèmia i fins al 15 de novembre és de 739, 79 més que els que hi havia el 3 de novembre, darrera dada que havíem ofert als nostres lectors. Les xifres es poden consultar en aquest lloc web facilitat per la Diputació de Barcelona:

http://infodadesdiba.diba.cat/INFOGRAFICS/covid19.html.

Entre el 9 i el 15 de novembre, els dies que s’han registrat més positius han estat el dia 11 amb 11 positius, 6 dones i 5 homes; el 9 amb 9 positius, 4 dones i 5 homes, i el 10 amb 8 positius, 3 dones i 5 homes.

Redacció