Article d’opinió de l’Alcalde de Molins de Rei

 Fa molts anys que Molins de Rei desitja veure fet realitat la rehabilitació i recuperació del Palau Requesens.

Un projecte que permetrà impulsar i potenciar el nostre patrimoni, invertir en cultura i projectar la vila de Molins de Rei. De mica en mica, estem aconseguint que aquesta fita sigui cada vegada més tangible.

Aquesta setmana hem rebut una gran notícia que ens ha encoratjat a seguir treballant de valent per aquest projecte. La notícia ens arriba directa des del Govern central i és que el Ministeri de Foment ens ha confirmat que subvencionarà part de la rehabilitació i restauració del Palau amb una ajuda econòmica d’1,5 milions d’euros. Ens motiva, encara més si escau, pensar que hem estat el projecte de tot Catalunya que més finançament ha rebut per part de Madrid.

A banda d’aquest suport econòmic, l’Ajuntament de Molins de Rei compta amb altres vies de finançament extern, com el milió d’euros provinent de la Unió Europea (els Fons FEDER). Per tant, el nostre municipi comptarà amb un total de 2,5 milions d’euros per fer possible aquest projecte. Alhora, seguirem treballant perquè totes les administracions es facin seu el projecte.

A partir d’ara es dibuixa a Molins de Rei un escenari molt més optimista, amb més convicció i ple d’esperança. La rehabilitació i recuperació del Palau Requesens permetrà que Molins de Rei aculli el Centre d’Art i Cultura del Renaixement, i que sigui des d’aquí, des d’on es generi el pensament al voltant del Renaixement. Volem que  Catalunya i la resta de l’Estat triï Molins de Rei com a destinació per conèixer totes les característiques del renaixement català.

Amics i amigues, culminar aquesta il·lusió col·lectiva és cada vegada més a prop. Ens empenta saber que el nostre municipi passarà a ser un referent arreu del territori, atraient turisme cultural, i que d’aquesta futura realitat ens en podrem beneficiar tots i totes. Aquest projecte ajudarà a fer possible la reactivació econòmica de Molins de Rei.

Aquest, és sens dubte, un dels projectes cabdals i estratègics d’aquest mandat, un projecte amb la mirada posada en el futur: en el futur de Molins de Rei i de la seva gent.

Xavi Paz

Alcalde de Molins de Rei