Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

La formació professional en alternança dual combina el temps de formació en el centre educatiu i el temps d’activitat de l’alumnat en el centre de treball. És un sistema practicat en molts països, com ara Alemanya, Àustria o Suïssa. Comporta el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits per l’alumnat en l’activitat durant l’estada a l’empresa, en qualitat de treballador becari.

Durant el curs 2019-2020, el alumnes que s’han beneficiat d’aquest projecte han estat sis del cicle superior d’Educació Infantil de l’Institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts. Han desenvolupar la seva formació en alternança a les escoles bressol municipals.

El curs 2018-2019, curs en què es va iniciar el projecte, van ser quatre alumnes de l’Institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts i un del Bernat el Ferrer de Molins de Rei.

Arran de l’experiència de Molins de Rei, el 20 de setembre de 2019, l’Ajuntament ja va participar en una Taula Rodona en el marc de la Conferència Internacional de Gestió de la FP Dual: el paper de les ciutats i els governs locals, ja que per la dimensió del municipi és un dels que ha posat en marxa més acords de formació DUAL.

La Fundació Bertelsmann i la Fundació FP Barcelona són un referent a escala estatal sobre FP Dual i han fet difusió activa d’aquesta pràctica entre el teixit municipal de tot l’Estat.

Consulteu la seva pàgina web al següent enllaç: https://www.alianzafpdual.es/buenas-practicas-molins-de-rei