Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

Molins de Rei va donar suport al manifest institucional del Dia Internacional Contra la Violència Masclista durant el Ple municipal de novembre, tot just després de commemorar-se i visibilitzar la data del 25N.

El penúltim Ple de l’any 2020 de l’Ajuntament de Molins de Rei es va celebrar, novament de manera telemàtica, la setmana del 25N. Va ser un Ple marcat, per tant, per aquesta data i la lluita que aquest dia simbolitza.

D’aquesta manera, Molins de Rei va aprovar la Declaració Institucional de l’Ajuntament de Molins de Rei sobre el 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones i les Nenes 2020.

Durant la sessió plenària, els membres del Ple es van adherir també a la Declaració Institucional amb motiu del Dia Internacional de la Infància i 31è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants, i, finalment, a la declaració de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) en relació amb l’escalada militar al Guerguerat, al sud-oest del Sàhara Occidental.

En els primers minuts del Ple, el conjunt de les forces polítiques va donar la benvinguda al nou membre del Ple, Marc Vives Solé, que va prendre possessió del seu càrrec com a regidor de la CUP en substitució de Carles Ros.

El consistori va aprovar, per unanimitat, la sol·licitud de liquidació de la bonificació del 95% de la quota de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, per les obres de reparació de patologies constructives detectades i adaptació de la rampa d’accés a l’edifici Centre Cívic Riera Bonet, ubicat al c/ Ca la Còrdia, núm. 5, per considerar-se obres d’especial interès o utilitat municipal.

També es va donar llum verd a la bonificació del 95% de la quota de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, a nom de l’IMPSOL per la construcció de dos edificis al sector Les Guardioles de Molins de Rei, per considerar-se obres d’especial interès o utilitat municipal.

Un altre dels assumptes aprovats pel Ple va ser la modificació del contracte de servei de neteja viària i recollida de residus per la realització de treballs extres de neteja de desinfecció derivada de l’estat d’alarma per la COVID-19 i per l’ampliació dels serveis de neteja a les zones de parcs infantils.

Finalment, pel que fa a les mocions, es va donar llum verd a la moció en defensa de la unitat de la llengua, impulsada per les entitats Plataforma per la Llengua, Assemblea Nacional Catalana i Ateneu Mulei de Molins de Rei; a la moció de la CUP-AMUNT, a proposta del grup de suport “la pública a judici”, en suport de tretze estudiants acusats de desordres públics i danys per defensar la universitat pública, i a les mocions presentades per Molins en Comú i Molins Camina, la primera de les quals insta a la instal·lació urgent de pantalles acústiques a les autopistes B-23 i AP-2 a les zones limítrofs amb el centre urbà de Molins de Rei, mentre que la segona demana mesures de protecció de la salut als centres educatius.