plemarweb

Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

El pressupost de 2021 aprovat té 4 eixos prioritaris: les polítiques socials, la reactivació econòmica i d’ocupació, el dret a l’habitatge i la lluita contra el canvi climàtic. L’aprovació permet que en total es destinin durant aquest any 28,5M€ al pressupost ordinari i 3M€ a les inversions a la vila.

El Ple de l’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat aquest dijous 25 de febrer el pressupost municipal de l’exercici 2021, que ascendeix a 31,6 milions d’euros, 28,5 milions € dels quals es destinaran al pressupost ordinari i 3 milions € a les inversions. És un pressupost excepcional que permet avançar sense deixar ningú enrere.

Aquest pressupost focalitza tots els esforços en quatre eixos prioritaris: l’atenció a les persones per reforçar la cohesió social, la reactivació econòmica i d’ocupació, les polítiques d’habitatge i l’aplicació del Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic. El Plenari municipal també va aprovar per primera vegada el pressupost, 390.000 €, de l’empresa Molins Energia, 100% municipal des del gener passat.

 Segons es va anunciar, el pressupost inicial preveu la seva ampliació al llarg de l’any –a través de l’aplicació del superàvit del pressupost de 2020-, especialment finançar aquelles activitats culturals que es puguin realitzar quan la situació ho permeti i també  per donar resposta a totes les necessitats d’emergència social i a conseqüències de la COVID-19 al teixit econòmic i comercial de la vila.

 D’altra  banda, per unanimitat es va donar llum verda a la Creació de la Comissió d’Estudi i Seguiment del Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC) 2019-2030. Així, també, és va aprovar la seva composició, amb la presencia  de tots els grups municipals.

A més a més, es va aprovar la Declaració Institucional de l’Ajuntament de Molins de Rei sobre el 8 de març, Dia Internacional de les Dones 2021. Alhora, el consistori es va adherir al 4t Pla Transversal de Polítiques Feministes del Baix Llobregat, 2021-2025, aprovat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Durant la sessió plenària, també es va aprovar de forma provisional la modificació puntual del Pla Parcial del Sector de les Guardioles amb relació a la regulació de les places d’aparcament de Molins de Rei.

També es va donar llum verd per unanimitat al canvi dels dos dies festius d’obertura comercial autoritzada a Molins de Rei de l’any 2021, seran els dies 25 d’abril i e d’octubre.

I finalment, pel que fa a les mocions, es va aprovar la moció de suport al sector de les activitats d’ensenyament formatiu no reglat de dansa, música i teatre de Molins de Rei i la comarca del Baix Llobregat davant el tercer tancament a causa de la COVID19 i de creació d’ajudes per al sector; la moció de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), presentada pel Grup Municipal ERC Molins-AM i el Grup Municipal Junts per Molins de Rei en suport a Pablo Hasél; la moció del Grup Municipal CUP-AMUNT de suport a Pablo Hasél i en defensa de les llibertats ideològiques i d’expressió, i, finalment, la moció conjunta del Grup Municipal CUP-AMUNT, Grup Municipal Esquerra Republicana-Acord Municipal i el Grup Municipal Junts per Molins de Rei, de suport a l’amnistia.