Article d’El Llaç nº 568

Aquest any els pessebristes de la parròquia de Sant Miquel no han volgut renunciar a la realització del pessebre a què ens tenen acostumats. Això sí, ho fan retornant als orígens amb un pessebre de dimensions més reduïdes, on només està representat l’essencial. Les mesures de seguretat que s’han de prendre, tant pel muntatge com per poder fer una visita segura, així ho requereixen.

Es manté la reproducció d’una peça inèdita del nostre patrimoni i ubicada a Collserola. A molts els pot resultar desconeguda, però a tothom li agrada ubicar i moltes vegades s’aconsegueix gràcies a les explicacions de la cartellera. Enguany li ha tocat el torn a la Masia de Can Campmany.

Per qüestió de fe, d’esperança o simplement per tradició, aquest any tan especial, i tenint en compte que el confinament ens pot portar a estar més estones a casa, és quan s’ha d’apostar més pel costum de representar el naixement de Jesús. De fet, reproduir un pessebre no és més que representar el motiu de la celebració de Nadal; un fet que sembla que queda en un segon pla, davant la societat consumista en què ens veiem abocats.

No requereix una gran inversió. Només imaginació, i amb elements reciclats o naturals, es pot fer l’escena principal en una cova o un estable; l’anunciata i els tres Reis, completen el relat del misteri de Nadal. Per acabar, de tot el repartiment de personatges complementaris que hi podem posar, cal fer menció especial a la singularitat del caganer, com a figura que té molta popularitat.

Tal com mana la tradició el pessebre es va inaugurar el 13 de desembre (dia de Santa Llúcia) i es podrà visitar fins a la Candelera, amb mascareta, gel i respectant la distància de seguretat.

Això sí, els més petits (i no tan petits), trobaran a faltar el joc del “Busca, Busca…” que no és possible fer amb una visita ràpida al pessebre.

Com a novetat, l’any passat, el Mercat Municipal els va demanar col·laboració per muntar un pessebre a les seves instal·lacions. Aquest any, tornen a col·laborar amb una de les peces més importants que es quedava al magatzem: Santa Creu d’Olorda.

Una vegada més volem posar de manifest el bon gust i la il·lusió amb què es fan els pessebres, així com la divulgació del patrimoni de Molins de Rei dins la Serra de Collserola.

Ja ho sabeu, si no els heu vist encara, aneu a visitar-los i si repetiu, gaudiu dels detalls.

Poseu el pessebre, que és Nadal!!!

Redacció