Com a passat a gairebé tot Catalunya, amb la nova desescalada ha tornat a pujar el risc de contagi (Rt), mentre que el risc de rebrot es manté, des de fa unes setmanes, en paràmetre estables però superiors als desitjats i recomanats.

Segons el lloc web de la Generalitat: https://dadescovid.cat/municipi i amb dades corresponents a la setmana del 25 de novembre a l’1 de desembre, la taxa de risc de rebrot se situa en 309, mentre que el risc de contagi, l’Rt, és d’1,29. S’havien fet 276 PCR i 123 TA (Test d’Antígens) amb ut total de 34 positius entre totes dues proves.

El passat 15 de novembre, darrera dada que havíem ofert als nostres lectors, la taxa de rebrot era de 398 i l’1 de novembre de 627, mentre que l’Rt era de 0,99 i l’1 de novembre d’1,20.

El risc de rebrot es calcula multiplicant la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants els darrers catorze dies i la velocitat reproductiva del virus, la famosa R, que calcula el nombre d’infeccions que pot originar una persona contagiada amb coronavirus.

El resultat és una estimació de la incidència acumulada a dues setmanes vista: “El risc de rebrot és un indicador d’allò que passarà els catorze dies següents si tot continua igual; ens mostra en quina direcció anem”, explica a VilaWeb el molinenc Martí Català, enginyer físic del grup de recerca de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC.

A Molins de Rei el càlcul es fa basant-se en un cens de població de 26.064 habitants. I a hores d’ara la incidència acumulada a catorze dies és de 237,88.

El nombre de positius a Molins de Rei, des de l’inici de la pandèmia i fins al 5 de desembre és de 848, 109 més que els que hi havia el 15 de novembre. Les xifres es poden consultar en aquest lloc web facilitat per la Diputació de Barcelona:

http://infodadesdiba.diba.cat/INFOGRAFICS/covid19.html

Entre el 29 de novembre i el 5 de desembre, els dies que s’han registrat més positius han estat el dia 30 de novembre amb 12 positius, 8 dones i 4 homes; l’1 de desembre amb 6 positius, 3 dones i 2 homes.

Redacció