El molinenc Albert Vinyes s’ha proposat, cara l’any vinent, creuar el continent africà de sud a nord-est, des de Ciutat del Cap a Sud-àfrica fins a Gambo a Etiòpia per portar ajut humanitari a l’hospital d’aquesta població etíop.

El viatge el farà amb moto i acompanyat de Carles Ferrando, mestre d’Educació Física de Tortosa i de Marce Vicente, comercial del sector sanitari de Sant Iscle de Vallalta. El projecte per al qual busquen patrocinadors i ajut econòmic l’han batejat amb el nom de “Solid-Motards”

L’Albert, que treballa en el sector esportiu i social, ens explica que “fa molts anys que tinc al cap creuar l’Àfrica amb moto. Per mi és un somni que uneix moltes de les meves aficions: viatjar, l’aventura, el motociclisme i la passió pel continent africà”. A més l’Albert hi té un vincle sentimental amb el continent africà i en concret amb Etiòpia “perquè tinc un fill nascut en aquest país; i sento un profund respecte i admiració pel país, la seva gent i la seva cultura”, afegeix.

La idea de l’Albert i els seus dos companys d’aventura és poder lliurar a l’Hospital de Gambo les tres motos, una d’elles amb un remolc perquè s’utilitzi com a moto-ambulància i el màxim possible de diners en metàl·lic. “Coneixem a l’Iñaki Alegria i la seva companya que són metges pediatres i que estan fent una feina ingent allà a través de la seva ONG Alegria con Gambo”. Un dels problemes amb el que es troben és que en estar en una zona rural, “quan les persones emmalalteixen han de recórrer uns quants quilòmetres fins a l’hospital. El projecte consisteix a unir un remolc a la motocicleta per facilitar els trasllats”, ens diu l’Albert.

L’Hospital Gambo està format per l’Hospital del poble, 10 centres de salut i 40 dispensaris dels voltants. Els gestiona l’ONG catalana Alegria con Gambo i la seva principal missió és reduir la mortalitat relacionada amb la desnutrició en els infants menors de 5 anys.

L’aventura solidària és previst que comenci en el mes de febrer de 2021. Ha de durar entre 30 i 35 dies; en els 8.544 quilòmetres de recorregut crearan Sud-àfrica, Namíbia, Zàmbia, Tanzània, Kènia i Etiòpia i dormiran en tendes de campanya.

Per poder tirar endavant “Solid-Motards” l’Albert i els seus dos companys estan cercant col·laboradors que els permetin “atendre les despeses de motocicletes, equipament, remolc, transports de les motos fins a Sud-àfrica, formació i equipament al personal d’Etiòpia que durà a terme el projecte”.

Josep Ferrer

Per saber-ne més:

https://solidmotards.home.blog/

https://www.instagram.com/solidmotards/

https://drive.google.com/open?id=18qgqmoxae1ovghG68NbhEBrtJbCLPdAk