Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

A càrrec del programa de l’1’5% cultural, El Ministerio de Fomento subvencionarà el projecte de recuperació i restauració Palau Requesens amb 1’5 milions d’euros. Es tracta de la inversió més gran de les subvencionades en la convocatòria 2020,  a Catalunya.

El programa del 1,5% cultural del MITMA neix de la llei de  Patrimoni Històric que estableix  la obligació de destinar en els  contractes d’obres públiques una partida del  1,5% a treballs  de conservació  del Patrimoni Històric espanyol, amb  preferència al  municipi de la pròpia obra o en el seu entorn  immediat. La Comissió Mixta de l’1,5% Cultural ha emès la resolució provisional que preveu  un seguit de subvencions per a tota Espanya de recuperació i posada en valor del patrimoni històric.  Entre aquestes propostes es troba Molins de Rei i el projecte de recuperació i restauració Palau de Requesens.

La inversió total prevista a Catalunya per a cofinançar  25 actuacions, desenvolupades  per entitats i administracions , incloent-hi les aportacions de l’estat, és de 23,58 milions d’euros. D’aquesta xifra, Molins de Rei rebrà 1’5 milions, el 50% del pressupost total  del projecte arquitectònic de recuperació i restauració Palau de Requesens. 

L’alcalde, Xavi Paz, ha valorat aquesta gran notícia com un “gran pas endavant en el camí de projectar  Molins de Rei a la comarca i a Catalunya”, tot afegint que “estem cada vegada més a prop d’un dels objectius d’aquest mandat: fer del Palau de Requesens el Centre referent d’Art i Cultura del Renaixement”

Aquesta nova gran fita, que ens arriba tot just abans de finalitzar l’any, cal sumar-li els 900.000€ del Fons FEDER, de la Unió Europea, aprovats l’any 2019. Totes les variables sumen en favor d’impulsar i potenciar el nostre patrimoni, invertir en cultura i projectar turísticament la vila de Molins de Rei arreu de Catalunya. Al mateix temps, el projecte del Palau Requesens accelerarà els escenaris de recuperació econòmica que aquesta vila mereix.