esccovweb29
Els centres escolars de Molins de Rei tenen quatre aules tancades, dues menys que la setmana passada, segons dades del portal Escola Segura del departament d’Ensenyament amb data 29 de maig. També hi ha 95 persones de la comunitat educativa fent quarantena enfront de les 164 de la setmana passada i en els darrers deu dies s’han registrat 7 positius.

L’institut Lluís de Requesens és el més perjudicat amb 3 classes confinades que afecten 69 alumnes que han de fer quarantena i amb el positiu de 4 alumnes. L’altra aula tancada és a l’escola Josep Maria Madorell i obliga a no poder sortir de casa a 25 alumnes i un professor amb el positiu d’un alumne.

Els altres positius registrats a la comunitat educativa de Molins de Rei en els darrers deu dies són d’un alumne de l’Alzina i un altre alumne de La Sínia.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 57 i 45 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 27 i 14 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són Castell Ciuró amb 23 positius registrats i el Josep Maria Madorell amb 21. Segueixen, La Sínia amb 17, Pont de la Cadena amb 12, El Palau amb 9, l’Estel amb 6 i l’Alzina amb 2. Pel que fa a les llars d’infants, el Patufet ha tingut 14 positius, el Rodó un i el Molí un altre, mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 8 positius.

Les xifres de contagis en el conjunt de centres de Catalunya

Amb data 29 de maig, dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 3 tancats, xifra que representa el 0,06% del total. La setmana anterior també n’hi havia 2 de tancats i en fa dues setmanes, el mateix nombre. Hi ha 462 grups confinats que afecten 11.160 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 1.754 positius dels quals 1.546 són alumnes, 205 docents i 3 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 82.346 dels quals 72.864 són alumnes, 8.813 docents i 669 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/