Nota de premsa d’ERC Molins

Molins de Rei, 2 de març de 2021

El Ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei celebrat el passat dijous, 25 de febrer de 2021, va aprovar el Pressupost Municipal 2021 únicament amb els vots favorables del PSC i Junts per Molins, els dos partits que formen el Govern de la vila.

El grup municipal d’ERC Molins de Rei ens vam abstenir ja que entenem la dificultat d’elaborar uns pressupostos en plena pandèmia i veiem amb bons ulls com han incrementat les partides relacionades amb ajuts socials i habitatge, entre d’altres, però no s’han acabat de recollir les propostes que fèiem al Govern municipal.

La part més important del Ple va ser l’apartat centrat en els Pressupostos 2021; en aquest capítol el nostre grup municipal va fer tres aportacions prèviament estudiades i que pensem que mereixien ser debatudes.

Primer de tot volem deixar constància que som plenament conscients de la situació especial que estem vivint com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19 i que condiciona els pressupostos, tant en el càlcul dels ingressos com en el repartiment de les despeses.

Les tres aportacions en l’apartat dels Pressupostos Municipals 2021 van ser les següents:

  1. El grup municipal d’ERC Molins de Rei va expressar la seva disconformitat que les partides relacionades amb cultura i activitats es quedessin a zero, malgrat que el Govern ho justifiqui amb l’argument que no se sap si es podran dur a terme. Nosaltres defensem destinar-hi almenys el 50% del pressupost anterior, un fet que faria evident la intenció i l’interès de posar-les en pràctica.
  2. La recuperació, en la seva totalitat, del pressupost destinat a activitats per a persones discapacitades, partint de la base que l’any 2019 va ser de 10.000 euros, que va quedar rebaixat a la meitat el 2020 i que en els Pressupostos Municipals 2021 encara s’ha reduït més, fins els 2.500 euros. El grup municipal d’ERC Molins de Rei també demana que es recuperin els 17.000 euros que hi havia per al Pla Local de Joventut, que l’any passat es va rebaixar en 7.000 euros i que aquest 2021 el Govern municipal vol mantenir en 10.000 euros.

En aquestes dues propostes tenim el compromís del Govern municipal d’omplir les partides amb romanent.

  1. Finalment, la tercera és una proposta que sorgeix del Jovent Republicà i que és destinar una partida per iniciar un procés participatiu sobre l’Espai Mariona amb l’objectiu que culminés en la construcció d’un Casal de Joves. Lamentem que aquesta proposta no es tingués en compte per part del Govern municipal.

Vetllarem perquè realment el Govern municipal utilitzi els romanents per omplir les partides tal com han promès i seguirem insistint perquè els joves de Molins de Rei tinguin el casal que necessiten.

Secretaria de Comunicació i Grup Municipal d’ERC Molins

erc