Comunicat de premsa d’Esquerra Republicana de Molins de Rei

17 de setembre de 2020

Tot i les restriccions marcades per la crisi sanitària per la pandèmia de coronavirus, vam poder celebrar la Diada amb l’habitual ofrena floral a Rafael Casanova a la plaça del Palau. Des d’ERC Molins de Rei, no solament entenem, sinó que també ho pensem, que era del tot necessari aplicar i respectar totes les mesures de precaució per la COVID-19, però també volem expressar la nostra queixa i insatisfacció pel que considerem que va ser un acte del tot deslluït i trist que no es mereix una commemoració tan significativa per a la nació catalana.

La crisi sanitària en què ens trobem per la pandèmia de coronavirus va marcar l’ofrena floral a Rafael Casanova a la plaça del Palau. Des d’ERC Molins de Rei estem totalment d’acord que calia adaptar aquest tradicional acte a les mesures de prevenció i seguretat, tal com es va fer en tot el territori català.

Tot i això, a ERC Molins de Rei considerem que una Diada atípica com ha estat la d’aquest any no ha de suposar una celebració com la que vam tenir: trista, deslluïda i que fins i tot provocava la sensació d’un evident desinterès per part dels partits que governen l’Ajuntament davant una celebració tan important com és la Diada Nacional de Catalunya.

Lamentem sobretot determinats aspectes que considerem que no es van planificar tal com hauria calgut, moments que volem concretar i especificar. Per això pensem que:

– Les entitats i associacions que van fer la seva ofrena per torns haurien d’haver estat anunciades per megafonia, cosa que els hauria fet sentir més partícips de la jornada.

– L’absència de música va deslluir encara més l’acte. Podem entendre que per precaució enguany no es comptés amb la cobla per amenitzar la celebració, però això no justifica que no hi pogués haver un acompanyament musical per megafonia.

– L’ofrena va acabar amb el cant d’Els Segadors, però això també va quedar deslluït; tot i que s’havia informat de com seria el final, el fet de no avisar, per la manca de megafonia, de l’inici de l’himne nacional de Catalunya va generar confusió.

– El silenci de l’alcalde de Molins de Rei, Xavier Paz, en tot moment. L’absència del discurs que habitualment posa el punt i final a l’ofrena a Rafael Casanova denota la sensació de manca d’interès per part dels qui governen la nostra ciutat.

Des d’ERC Molins de Rei lamentem profundament que el grup de Junts per Molins fos partícip d’aquesta commemoració tan deslluïda. No entenem que una força política que es postula com un partit que comparteix l’objectiu comú d’altres forces, com és la independència de Catalunya, fos còmplice d’un acte que, no per auster, es convertís en un acte tan trist i gens reivindicatiu.

Finalment, des d’ERC Molins de Rei volem reiterar que estem plenament d’acord que la Diada d’enguany, arreu del país, i també a la nostra ciutat, tingués un caire diferent marcat per la crisi sanitària de la pandèmia de coronavirus. La seguretat en una situació com la que ens trobem és molt important i, tot i la transcendència d’aquesta data tan assenyalada per a Catalunya, per damunt de tot ha de prevaldre la responsabilitat i les mesures de precaució.

Secretaria de Comunicació d’ERC Molins

Accedeix al comunicat en pdf:

Comunicat Diada 17 de setembre 2020

erc