romanentweb

Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

El pressupost inicial (31.575.699€) estava dissenyat per donar resposta de manera continuada a les necessitats de les molinenques i els molinencs. Al mes de març, el Ple va aprovar  la primera disposició de romanent, per valor de 830.321€, i en el Ple de maig s’espera aprovar la segona modificació de pressupost per un import total de 1.143.997€. Un cop aprovada, el pressupost de 2021 serà de 33.550.018€.

 El Govern local ha presentat en una roda de premsa la segona aplicació del romanent líquid de tresoreria del pressupost 2021. Aquesta modificació pressupostària es vertebra en 5 eixos: la reactivació econòmica; les activitats; la via pública, l’espai públic i els edificis municipals; les tecnologies de la informació i la comunicació i la modernització administrativa; i el personal i els serveis municipals. 

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, assegura que “el pressupost de l’Ajuntament de Molins de Rei fa un salt qualitatiu important i dota de diners tots aquest eixos, per a nosaltres prioritaris, i permet veure amb més complexitat i en tota la seva dimensió tot el que aquest Govern pretén fer durant l’any 2021”.  

En primer lloc, a l’eix de la reactivació econòmica, el Govern destinarà un total de 232.051€. Per tal de dinamitzar la restauració local, el govern suma, a l’assignació  que es feia anteriorment, l’aportació del 25% dels ingressos per les terrasses de l’any 2020, i incrementa en 20.000€ € les subvencions per a autònoms per a aprofitament de les tecnologies 4.0. Cal recordar que aquesta convocatòria continua oberta fins al 31 de juliol de 2021. Paral·lelament, també es doten les convocatòries anuals de subvencions a empreses per a la contractació d’aturats i les subvencions a persones desocupades que s’estableixen com a autònoms.

Pel que fa a les activitats, s’hi destinaran 277.280€ per oferir més recursos per a la realització d’activitats (69.280€), com la Cursa Popular de Sant Miquel, si les mesures COVID ho permeten, i les despeses de l’Esportíssim; també per a activitats de cultura popular (208.000€), que comencen a recuperar-se, com la Festa Major de Sant Miquel, i la subvenció del Comitè de l’Antifaç per a imatgeria i escenografia de la festa de Carnestoltes, un compromís del Govern actual amb l’entitat. “La cultura popular ha estat la gran sacrificada des de l’esclat de la pandèmia. Els molinencs i molinenques necessiten que la dotem de recursos”, ha explicat l’alcalde, Xavi Paz.  

Quant a l’eix de la via pública, a l’espai públic i als edificis municipals s’hi destinaran un total de 276.802€. En aquest bloc, cal destacar les actuacions de millora a la via pública com la creació de nova rotonda al creuament dels carrers Horta i Miquel Torelló, el gran projecte de Viles Florides i la reposició d’arbres a diferents carrers de la vila com per exemple: al carrer Bruc, les tanques de la plaça del Mercat, les tales al carrer de Ca la Còrdia i la Federació, el mur del carrer Esperanto; i les actuacions de millora als edificis públics, com ara el conveni amb l’AMB per tal d’executar les obres de rehabilitació de l’edifici C del Molí. L’Ajuntament cofinançarà, durant l’any 2021, les obres per valor de 111.000€.

Pel que fa a les tecnologies de la informació i la comunicació i la modernització administrativa, el Govern hi invertirà 129.000€. Destaquen les partides destinades a l’adquisició de diferents programes nous i mitjans tecnològics que permeten modernitzar l’Administració pública per oferir un servei millorat i seguir avançant. 

I el darrer eix prioritari el conforma el personal i els serveis municipals, al qual s’ha destinat un total de 228.862€. A través d’aquestes partides, l’Ajuntament ha reforçat els recursos humans a diferents àrees amb la incorporació de 2 persones a Serveis Socials, especialment  per fer front a les emergències d’habitatge durant tot l’any. El regidor d’Hisenda i Finances, Jordi Enseñat, recorda que “les partides de serveis socials són les partides de pressupost municipal que estan més ben dotades en el sentit que posem els diners que es necessiten, i en aquesta modificació de pressupost ho completem amb el reforç de recursos humans”.

Finalment, el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha fet èmfasi en que “l’ampliació del pressupost del Pla local d’actuació contra el canvi climàtic (PLACC) arribarà més endavant. Ho hem volgut deixar per a una propera aplicació de romanent per tenir un debat serè i intens amb totes les forces polítiques”. A més, també ha recordat que “adaptarem els nostres polígons industrials, per donar-los una mirada més urbana i integradora, i reformarem la plaça 1 d’Octubre i la plaça Pont de la Cadena, reformes que mereixen ser una realitat i que ho seran properament”.