Nota premsa del Consorci Sanitari Integral

  • El projecte s’ha dissenyat i validat en col·laboració amb l’Hospital Parc Taulí i ja s’estan imprimint  més de 500 peces.

Sant Joan Despí.- La UCI de l’Hospital de Sant Joan Despí, davant la manca de subministrament de fungibles per als respiradors, ha decidit imprimir les peces amb tecnologia 3D. La digitalització de la peça s’ha dut a terme per l’equip de l’Hospital Parc Taulí, que l’ha validat tècnicament. L’Àrea d’Innovació del Consorci Sanitari Integral va adquirir l’any passat una impressora 3D, que s’estava fent servir per preparar intervencions del Servei de Traumatologia, i que ara està produint el fungible.

A banda d’aquesta iniciativa s’han encetat d’altres, com una peça que permet duplicar la funció d’1 respirador i ventilar dos pacients, així com mascaretes o pantalles protectores.

A més, diversos centres hospitalaris ja han començat a imprimir peces, a l’igual que diverses empreses de 3D. També ha sorgit una iniciativa solidària a través d’un canal de Telegram (https://t.me/makers3d), on persones anònimes estan imprimint peces des de casa seva amb impressores 3D, i ja hi ha una previsió de més de 500 peces.

L’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi forma part del Consorci Sanitari Integral, una entitat pública, participada majoritàriament pel Servei Català de la Salut i també pels ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

Més informació:

Comunicació – Consorci Sanitari Integral

Mònica Fernández Aguilera: monica.fernandez@csi.catcomunicacio@csi.cat Tlf: 657 88 34 85