Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

Xavi Paz, Alcalde de Molins de Rei: “No hi pot haver model de reconstrucció sense comptar amb les empreses”

L’Alcalde de Molins de Rei ha anunciat, en una trobada virtual amb FEm Llobregat, que el consistori vol utilitzar el superàvit de 2019 en mesures per pal·liar els efectes socioeconòmics de la crisi de la COVID-19, i ha defensat que els ajuntaments pugin comptar amb més recursos per donar resposta a les necessitats d’empreses i ciutadania.

El cicle de trobades virtuals “eFòrum” ofereix a les empreses del territori conèixer les principals mesures dels seus municipis per fer front a la crisi de la COVID-19, i als governs municipals conèixer les necessitats del seu teixit empresarial.

El Cicle de Trobades virtuals -eFòrum- amb Alcaldes/ses del Baix Llobregat ofereix a les empreses de cada municipi conèixer les mesures i línies que l’administració local estan posant en marxa per minimitzar l’impacte de la crisi del COVID19 a l’activitat econòmica, i permet als responsables polítics conèixer de primera mà les necessitats de les empreses.

Avui s’ha celebrat una trobada virtual amb Xavi Paz, Alcalde de Molins de Rei, qui ha destacat el paper de les empreses en la generació de riquesa i benestar. “No hi pot haver un model de reconstrucció sense comptar amb els empresaris”, ha afirmat. L’Alcalde ha defensat l’aplicació de mesures innovadores i diferents per pal·liar “una crisi que també és excepcional”, defensat la necessitat d’impulsar un pacte de reconstrucció municipal amb tots els agents de Molins de Rei, perquè “ara més que mai és necessari treballar tots plegats, sense colors polítics, per superar aquesta situació”.

Entre les mesures que des del consistori es volen portar a terme es troba la utilització del superàvit de 2019 per pal·liar els efectes socioeconòmics de la crisi actual. En aquest sentit, Paz ha destacat la importància de “posar l’accent en el món municipal en aquest moments. Des del món local necessitem més eines per donar resposta a les necessitats causades per la conjuntura, i més flexibilitat per poder utilitzar-les”.

Entre les mesures considerades prioritàries per l’Alcalde es troben l’impuls al comerç de proximitat, posar el focus en la indústria del territori i seguir apostant per la innovació i per l’Agenda 2030.

La propera setmana, el Fòrum Empresarial del Llobregat organitza de nou una trobada virtual eFòrum amb Enric Carbonell, Alcalde de Sant Esteve Sesrovires, el dia 3 de juny. A les properes setmanes també es celebraran trobades amb Pilar Díaz Alcaldessa d’Esplugues (9 de juny) i Manel Enric Llorca, Alcalde de Sant Andreu de la Barca (10 de juny).


Sobre el Fòrum Empresarial del Llobregat:
El Fòrum Empresarial del Llobregat, promogut per l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL), amb la implicació d’institucions, entitats i empreses emblemàtiques, dóna resposta a la vocació de lideratge i innovació dels empresaris i alts directius vinculats al territori. És el marc estable de trobada, de coneixement, de relació i d’opinió, en favor de la dinàmica econòmica, social i cultural de la zona del Llobregat i de Catalunya. A L’Hospitalet i el Baix Llobregat, on viuen més d’ 1.050.000 persones, i hi ha més de 25.000 empreses.

Enllaç a la pàgina web del Forum Empresarial del Llobregat

http://www.femllobregat.cat/