Els centres escolars de Molins de Rei tenen quatre aules tancades, el mateix nombre que la setmana passada, segons dades del portal Escola Segura del departament d’Ensenyament amb data 5 de juny. També hi ha 108 persones de la comunitat educativa fent quarantena enfront de les 95 de la setmana passada i en els darrers deu dies s’han registrat 8 positius.

L’institut Lluís de Requesens segueix sent el més perjudicat amb 2 classes confinades que afecten 53 alumnes que han de fer quarantena i amb el positiu d’un alumne. L’escola Virolai té una classe tancada amb 24 alumnes tancats a casa i el positiu de 3 estudiants. L’altra aula tancada és a l’escola Josep Maria Madorell i obliga a no poder sortir de casa a 26 alumnes i un professor amb el positiu de dos estudiants.

Els altres positius registrats a la comunitat educativa de Molins de Rei en els darrers deu dies són el d’un professor del Pont de la Cadena i el d’un alumne de la Sínia. Aquest centre educatiu té també 4 alumnes en quarantena.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 57 i 45 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 27 i 17 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són Castell Ciuró amb 23 positius registrats i el Josep Maria Madorell amb 22. Segueixen, La Sínia amb 17, Pont de la Cadena amb 13, El Palau amb 9, l’Estel amb 6 i l’Alzina amb 2. Pel que fa a les llars d’infants, el Patufet ha tingut 14 positius, el Rodó un i el Molí un altre, mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 8 positius.

Les xifres de contagis en el conjunt de centres de Catalunya

Amb data 5 de juny, dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 3 tancats, xifra que representa el 0,06% del total. La setmana anterior també n’hi havia 3 de tancats i fa dues setmanes, dos. Hi ha 434 grups confinats que afecten 10.426 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 1.515 positius dels quals 1.329 són alumnes, 184 docents i 2 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 83.316 dels quals 73.625 són alumnes, 8.922 docents i 669 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/