Article de El Llaç nº 566

Abans d’explicar-vos com hem conviscut fins al moment amb la pandèmia actual, permeteu-nos donar el nostre agraïment al personal sanitari, policial, de transport, de comunicació, docent i sobretot a les famílies, que hem hagut de reinventar-nos per fer el dia a dia més “normal” als nostres fills i filles.

Com tots, quan les autoritats van decidir l’aïllament, ens ho vèiem venir. El que no ens imaginàvem és que seria tan llarg en el temps. Des de l’inici, el Club de Judo Molins de Rei va prendre dues decisions: no cobrar cap quota fins que es tornés als entrenaments i començar a fer classes on-line gratuïtes per a tothom en tres grups, dos dies a la setmana. Durant unes setmanes vàrem proposar als alumnes uns reptes i també es va escollir un alumne/a de cada grup cada setmana per fer-li una entrevista i que es donés a conèixer. Es va mantenir aquesta feina fins que es va passar a la fase de la represa. L’objectiu era ajudar les famílies a passar una estona diferent durant el confinament i a no perdre el contacte amb els alumnes i entre els alumnes.

L’evolució de les fases ens va permetre tornar als entrenaments, sempre amb les mesures de seguretat i higiene indicades per les autoritats: al principi, sense contacte, fins a l’aparició dels grups estables, cosa que vam fer amb molt de seny. La Federació Internacional de Judo i la Reial Federació Espanyola de Judo i DA van redactar uns protocols per a la tornada a l’entrenament i nosaltres vam redactar el nostre protocol d’activitats on s’indiquen les mesures de seguretat i higiene que prenem abans, durant i després dels entrenaments.

Es pot fer judo sense contacte? Doncs, sí. Primer vàrem donar més temps a tornar a recuperar la forma física i després es van anar introduint activitats de perfeccionament tècnic tant de judo de terra com de judo dret. Actualment treballem amb grups estables i sempre respectant totes les mesures de seguretat marcades per les autoritats.

Volem agrair a les famílies que formen part del nostre Club el suport que hem rebut des del primer moment. Sense vosaltres, res seria possible.

Daniel Pavón, director tècnic del  Club Judo Molins de Rei

Cedida pel Club Judo Molins de Rei