El nombre d’aules tancades a Molins de Rei arran de la pandèmia ha disminuït en relació a la darrera setmana passant de set a cinc. Fa dues setmanes, però, el nombre de classes confinades era de dues. Segons les dades facilitades pel departament d’Ensenyament amb data del 27 de febrer, a banda de les cinc aules confinades hi ha 152 persones de la comunitat educativa en quarantena -fa una setmana n’eren 188- i en els darrers 10 dies s’han registrat 16 positius front els 7 positius de fa una setmana.

Quatre de les cinc aules tancades es troben en centres que ofereixen ensenyament secundari. Així l’institut Bernat el Ferrer té 1 classe tancada amb 25 alumnes obligats a fer quarantena i amb el positiu d’un alumne en els darrers 10 dies. L’escola Sant Miquel té una aula confinada amb 25 alumnes i un docent tancats a casa i amb 5 positius. 4 d’alumnes i 1 d’un docent. El Virolai també té un grup tancat amb 30 alumnes confinats i el positiu de tres alumnes. L’altra aula tancada és a l’escola Castell Ciuró amb 34 alumnes i 2 professors i 2 personal extern confinats i 6 positius d’alumnes.

L’escola l’Alzina té un alumne i un professor confinats.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Bernat el Ferrer i el  Lluís de Requesens, amb 34 casos en cada equipament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 19 i 12 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són el Josep Maria Madorell i el Castell Ciuró amb 19 positius registrats a cada centre. Segueixen, La Sínia amb 12, Pont de la Cadena amb 9, El Palau amb 5 i l’Estel amb 4. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Rodó i el Patufet han tingut un positiu cadascun mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 6 positius.

Dades del conjunt de Catalunya

Dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 3 tancats, xifra que representa el 0,6% del total, el mateix nombre de centres tancats que una setmana enrere. Hi ha 1.172 grups confinats que afecten 28.555 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 2.454 positius dels quals 2.211 són alumnes, 213 docents i 30 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 56.011 dels quals 49.411 són alumnes, 5.040 docents i 560 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/