campbarrweb

Aquest matí, diumenge 14 de març, El Llaç ha recorregut diferents indrets de la vila susceptibles d’haver-se fet “botellón” o trobades per menjar, per veure quin era l’estat d’aquests llocs.

El pitjor l’hem trobat a la zona de pícnic del Camp de la Barraca, al costat del riu Llobregat, on era ple de deixalles i d’ampolles de vidre; en el Castell Ciuró, amb signes també d’haver-se reunit diversos grups de persones, la majoria de deixalles estaven dins de bosses de plàstic, mentre que a la resta de llocs per on hem passat, Pla de les Bruixes, Fonts dels Casats, Parc de la Riera Mariona i Parc Pont de la Cadena, estaven nets, si bé en aquest darrer parc hem pogut veure l’actuació d’un equip de neteja.

Ahir a l’hora de dinar, cap a les 14 h vam poder veure diversos grups de joves que es dirigien amb bosses de menjar i begudes cap al Camp de la Barraca. La manca de contenidors d’escombraries -no n’hi ha cap- i de papereres -només n’hi ha una en tot l’espai- i l’incivisme de la gent ha fet que aquest diumenge la zona es trobés com es pot veure a les imatges que recullen aquest escrit.

Al Castell Ciuró, una persona que hi va cada dia un parell de vegades per passejar el gos, i que es dedica a recollir les ampolles de vidre “per evitar que es trenquin i els animals es puguin fer mal”, estava contenta “perquè avui com a mínim està tot recollit en bosses de plàstic i no està la brutícia escampada com passa sempre”, ens deia. Unes bosses plenes de deixalles que si no es retiren aviat, els porcs senglars, a la recerca de menjar, les poden esquinçar i escampar. Aquesta mateixa persona ens ha mostrat una bossa de plàstic amb tifa de gos a dins, tirada a terra, “es molesten a recollir les caques i després deixen la bossa aquí a terra, no s’entén”, deia empipat.

Al Castell Ciuró no hi ha ni papereres ni contenidors d’escombraries. Segons el testimoni del mateix interlocutor, “hi havia un contenidor d’escombraries, però se’n feia un mal ús i el van treure”. Reconeix no obstant que cada dilluns la zona queda neta.

Josep Ferrer

Camp de la Barraca (5)
Camp de la Barraca
Camp de la Barraca (3)
Camp de la Barraca
Camp de la Barraca
Camp de la Barraca
Castell Ciuró (3)
Castell Ciuró
Camp de la Barraca (1)
Camp de la Barraca
castell ciuro (2)
Castell Ciuró
Castell Ciuró