Nota de premsa de l’Associació Empresarial del Baix Llobregat

Al 2020 les ofertes de treball al territori van caure un 48% respecte el 2019, però durant el mes de gener de 2021 la Borsa de Treball d’AEBALL ja ha registrat un 70% de les demandes publicades durant el mateix periode d’anys anteriors

Tot i les dificultats generades per la crisi de la COVID-19, la Borsa de Treball de la patronal va seguir activa i gestionant demandes d'empreses de l'Hospitalet i el Baix Llobregat des que va començar l'estat d'alarma

Des de l’Agència de Col·locació de la patronal AEBALL/UPMBALL es van gestionar 131 ofertes de treball l’any 2020, moltes menys que a l’exercici anterior, com a conseqüència de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la COVID-19.

Aquestes xifres suposen un canvi notori de tendència, ja que des de 2013 les ofertes de treball gestionades per la patronal han anat creixent any rere any, passant de les 109 ofertes el 2013 fins a les 251 el 2019. Aquest 2020 ha sigut un any amb les pitjors dades d’ocupació dels últims set anys amb una caiguda del 48% de les ofertes de treball.

Els mesos de gener i febrer van registrar una activitat normal, quant a gestió d’ofertes de treball. No obstant això, a partir del mes de març, amb el confinament decretat per l’estat d’alarma, van començar a baixar considerablement el nombre d’ofertes. Tanmateix, aquest servei de la patronal va seguir actiu i gestionant demandes d’empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat.

En el moment que va començar l’estat d’alarma es van deixar de publicar noves ofertes, amb una davallada del 100% entre la primera i la segona quinzena de març. La primera quinzena d’abril tampoc va haver-hi activitat, però a partir del 14 d’abril, la segona quinzena del mes, les empreses van reprendre la demanda de nous treballadors, amb un increment del 35% que va continuar sense canvis fins a finals d’any.

Segons el darrer informe econòmic publicat pel Fòrum Empresarial del Llobregat, en el darrer trimestre de 2020 es van registrar 81.511 contractes de treball. En comparació amb el mateix trimestre de 2019 (100.669), la caiguda en el volum de contractacions ha estat del 19%. Però si es fa la comparació amb el tercer trimestre de l’any, a causa de la gran distorsió que provoca les dades pre-Covid-19, es veu una pujada de 6.207 contractes (+8,2%).

Ara, aquest mes de gener de 2021, la patronal comença a veure una certa recuperació en comparació amb els mesos anteriors, si bé les xifres encara es troben lluny de la normalitat dels anys anteriors a la pandèmia.

Per tal de revertir aquesta situació,  facilitant l’ocupació al territori i la generació de llocs de treball, AEBALL també està portant a terme per cinquè any consecutiu el Programa 30 Plus que té per objectiu afavorir la inserció laboral de persones majors de 30 anys en situació d’atur, acompanyades d’ajudes a les empreses per la seva contractació de fins a 9.974 €.

 

AEBALL és Agència de Col·locació autoritzada núm. 9900000188 pel Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE). Gràcies al servei de la seva Borsa de Treball, l’entitat assessora i informa a les seves empreses associades en la selecció de personal i realitza la recerca i el filtratge de candidats per a les ofertes laborals. També s’encarrega de realitzar la recerca de treballadors i de personal en pràctiques, dins i fora de la Borsa de Treball, gràcies als acords de col·laboració que tenen amb diferents entitats socials, amb centres de formació professional i universitats.