Hem fet Fira?

La 170a edició de la Fira de la Candelera ja és història. La pandèmia ha obligat a fer-ne una edició virtual, a través de les xarxes socials i de plataformes de comunicació online, i els actes presencials s’han reduït a la mínima expressió. Però, realment això és la Fira?

Fa la sensació que els polítics i els gestors de la Fira pretenien poder dir amb orgull que mai, en els 170 anys d’història la Candelera ha deixat de celebrar-se; que el que no han aconseguit les guerres i la fam, tampoc ho ha assolit un virus que té tot el món paralitzat des de fa prop d’un any. Si realment aquest era l’objectiu, es poden donar per satisfets perquè la 170a edició s’ha celebrat quan tocava, l’any 2021. I així apareixerà en els llibres d’història i quedarà reflectit a les recerques que es puguin fer a través d’Internet.

Sens dubte, la decisió de suspendre les activitats presencials de la Fira i no permetre la instal·lació de cap estand ha estat encertada. Però no ens enganyem, la Fira virtual no és la nostra Candelera.

Aquesta Fira no ha estat Fira. La Candelera és poder sortir al carrer, trobar-se amb amics i coneguts, badar, olorar, mirar, regirar i comprar. La Candelera és l’esmorzar de traginers, fer una degustació de vins, olorar el planter, admirar els darrers models de cotxes, veure el bestiar i poder conèixer l’activitat que fan les diverses entitats culturals i socials amb què compta la vila. La Candelera és que els comerços locals i els forans puguin fer caixa i les entitats aconseguir un coixí que els permeti afrontar amb tranquil·litat les activitats anuals.

I aquest any no hem pogut pas fer res de tot això. Tant de bo l’any 2022 la pandèmia ens permeti celebrar la Fira com cal i com tots ens mereixem. Per a molts serà l’edició 170 bis.

A punt de fer-se realitat la nova llar d’avis

L’equipament llargament reivindicat per posar remei a una situació clarament deficitària a la nostra vila, sembla ser que encara la recta final per a la seva definitiva materialització. Superats diversos entrebancs, i si no se n’hi afegeixen de nous, es preveu que, durant aquest any, s’iniciï la construcció de l’edifici que l’ha d’acollir. Pel que ha transcendit, el projecte satisfà totes les parts implicades i s’ajusta als objectius que perseguia l’ajuntament.

Esperem que la capacitat del nou equipament sigui suficient per acollir la nombrosa nova generació de persones grans i valorem positivament les previsions per a una futura ampliació que contempla el projecte aprovat.

Després de més de deu anys de lluita, capitalitzada per la PARM (Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins), celebrem estar a punt de veure fetes realitat unes aspiracions necessàries per a donar en els propers anys una opció d’acollida digna a la nostra gent gran. A les pàgines interiors podreu trobar-hi les característiques tècniques i més detalls referits al nou equipament.