Ens trobem immersos novament (si és que es pot dir que hem deixat mai d’estar-hi) en l’atmosfera angoixosa i desconcertant provocada per aquesta pandèmia corrosiva que, des de fa ja més de set mesos, ha vingut a pertorbar les nostres vides i que, a l’espera d’una vacuna efectiva, sembla que no hi ha indicis que ens vulgui abandonar. L’ensulsiada, en l’àmbit sanitari, educatiu, econòmic i social és de proporcions descomunals i d’abast mundial. D’altra banda, en determinades ocasions i àmbits, està incidint de forma preocupant sobre el respecte dels drets fonamentals de les persones. En aquestes circumstàncies, trobar l’equilibri entre l’exigència de transparència i d’informació i la sobrecàrrega de dades, xifres i percentatges que ens proporcionen constantment tots els mitjans és una tasca realment complicada i ens porta a un estat de permanent desassossec, agreujat pels sovintejats canvis en les mesures que les autoritats ens dicten i que, en alguns casos poden semblar fins i tot contradictòries. El més lamentable de tot plegat són les vides humanes que el coronavirus, de forma directa o indirecta s’ha endut definitivament.

Naturalment, la nostra vila no ha estat cap excepció de la tònica general. El món educatiu, el col·lectiu sanitari, l’entramat comercial, les relacions socials…, han sofert el brutal impacte de la pandèmia. I, malauradament, també hem hagut de lamentar la pèrdua d’uns quants conciutadans. Tots mereixen el nostre record i les seves famílies i amics el testimoni del nostre condol. Alguns, però, per la seva significació pública, han estat objecte d’un reconeixement manifest, que s’hauria produït igualment en qualsevol altre moment no mediatitzat per aquest flagell que ens toca viure. És el cas d’en Vicenç Fernández i d’en Sento Masià, dels quals ens vam fer ressò en un número anterior i ho tornem a fer en aquest, donant compte dels actes que se’ls han dedicat, alguns dels quals, per cert, les darreres mesures aprovades, van obligar a suspendre.

Fòrum XXI-El Llaç ha participat en la Mostra d’Antològica, “Sentografies” on en 86 establiments comercials, entitats i equipaments de la vila s’ha pogut veure exposada l’obra d’en Sento Masià
Aquest espai del barri del Canal, situat entre els locals de l’Associació de Veïns i el del Centre Cívic, podria anomenar-se plaça de Vicenç Fernández.