En el Ple celebrat a finals de juny es va aprovar el pressupost per a aquest 2020 gràcies als vots majoritaris de l’equip de govern (PSC i JxM), amb els vots contraris de la resta del consistori. Mala peça al teler. La incapacitat d’atreure alguna adhesió dels partits de l’oposició per calcular els comptes municipals augura conflictes puntuals quan arribi l’hora d’aplicar-los. La pandèmia que encara patim ha tingut una incidència decisiva en el fet que s’hagi confeccionat  un “pressupost més social que mai”, gràcies també que “tenim un Ajuntament sanejat que es pot permetre un pressupost social i de reactivació”.

L’oposició lamenta l’actitud poc dialogant de l’equip de govern i, en general, considera que la previsió d’ingressos és desmesuradament optimista, tenint en compte les circumstàncies excepcionals que estem vivint.

Sectors primordials com la cultura i l’educació queden sensiblement afectats per tal de potenciar la reactivació econòmica i la gestió destinada a lluitar contra la COVID-19.

És de desitjar que, a la pràctica, l’equip de govern no faci valdre tant la força dels seus vots com la persuasió i la flexibilitat per resoldre, en cada cas, les discrepàncies que sens dubte es posaran de manifest.

El Llaç nº 565_Juliol-Agost 2020_Editorial