Molins de Rei té dues classes tancades arran de la pandèmia en el total dels centres educatius de la vila, una de les xifres més baixes des de l’inici del curs escolar 2020-2021. Segons les dades facilitades pel departament d’Ensenyament amb data del 13 de febrer, a banda de les dues aules confinades hi ha 59 persones de la comunitat educativa en quarantena i en els darrers 10 dies s’han registrat 4 positius. Fa una setmana, el 6 de febrer, hi havia 4 grups tancats, 100 persones confinades i el nombre de positius era de 12.

Una de les aules tancades és de l’escola Sant Miquel amb 28 alumnes i un docent obligats a fer quarantena i amb 5 positius d’alumnes en els darrers 10 dies. L’altra aula tancada és a l’escola Pont de la Cadena amb 25 alumnes i un professor confinats.

També s’han detectat el positiu d’un docent de l’escola La Sínia, el d’un alumne de l’escola Josep Maria Madorell, un altre alumne a l’institut Bernat el Ferrer, i també un alumne a l’institut Lluís de Requesens. L’escola Josep Maria Madorell també té 1 alumne i un professor confinat i l’escola Castell Ciuró té dos alumnes en quarantena.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Bernat el Ferrer i el  Lluís de Requesens, amb 33 casos i 32 casos respectivament en cada equipament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 13 i 9 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària qui acumula més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa és el Josep Maria Madorell amb 19 positius, seguit de La Sínia amb 12, Castell Ciuró amb 11, Pont de la Cadena amb 8, El Palau amb 5 i l’Estel amb 4. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Rodó i el Patufet han tingut un positiu cadascun mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 6 positius.

Dades del conjunt de Catalunya

Dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 2 tancats, xifra que representa el 0,4% del total. Una setmana abans el nombre de centres tancats era de 7. Hi ha 1.374 grups confinats que afecten 33.354 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 3.073 positius dels quals 2.721 són alumnes, 320 docents i 32 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 52.019 dels quals 45.968 són alumnes, 5.565 docents i 486 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/