Els Mossos d’Esquadra van detenir a un jove de nacionalitat espanyola com a presumpte autor d’un robatori amb intimidació comès minuts abans a l’Estanc Miret del carrer Sant Isidre, en el barri del Canal de Molins de Rei.

Els fets es van produir el passat 7 de desembre cap a un quart de vuit del vespre. El jove va entrar a l’estanc, es va posar darrere el taulell i “va treure una navalla amb què va amenaçar a la meva dona, va agafar els diners i va sortir a fora”, explica Xavier Miret, el propietari de l’estanc i que en el moment del robatori estava a l’interior de l’establiment. En sentir que alguna cosa no anava bé, en Xavier va sortir corrent “i el vaig poder seguir cap al polígon industrial el Pla mentre trucàvem als Mossos”. Va ser en una de les empreses del polígon, on s’havia amagat, que el van poder detenir.

El jove, amb diversos antecedents policials, va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge, segons han indicat fonts de la policia autonòmica. Els propietaris de l’estanc han pogut recuperar els diners robats.

Roben joies en uns baixos de l’avinguda de Caldes

Els Mossos estan investigant almenys tres robatoris comesos les darreres setmanes a tres habitatges de la vila. Un d’ells es va produir el 26 de novembre en uns baixos del número 46-48 de l’avinguda de Caldes. “Van entrar entre les sis i un quart de vuit de la tarda perquè és el temps que vam estar fora per anar al metge”, explica la filla de la persona que viu en aquest habitatge, una dona de 86 anys a qui li van robar joies i altres objectes de gran valor sentimental. El lladre o lladres van accedir a l’habitatge pel jardí del bloc contigu i van trencar la persiana d’una de les habitacions. “Van venir els Mossos, però no van trobar cap empremta digital perquè anaven amb guants”, afirma la filla de la víctima.

Aquella mateixa setmana, la darrera del mes de novembre, van robar en un àtic del número 3 del carrer Francesc Macià i la setmana anterior hi va haver un altre robatori en els baixos de la mateixa finca. En un d’aquests robatoris els delinqüents van actuar havent-hi almenys una persona a dins el pis.

Els Mossos han confirmat aquests robatoris, però no han volgut donar detalls dels mateixos perquè estan en la fase d’investigació.

Josep Ferrer

Fotografies de Carlos Bastardo